Ana SayfaGüncelSon sözleri ‘veda’ olarak yorumlandı: Kulislerde Gökçek’in yerine gelecek iki isim konuşuluyor

Son sözleri ‘veda’ olarak yorumlandı: Kulislerde Gökçek’in yerine gelecek iki isim konuşuluyor

HABER MERKEZİ – Hakkında ‘istifa edeceği’ yönünde iddialarla gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün yaptığı bir konuşmada, “Verilen imkanlarla bunları yaptık. Ankara çok daha güzellerine layıktır. Bundan sonraki yıllarda çok daha güzel şeyler de yapılacaktır” dedi. Gökçek’in bu sözleri ‘veda konuşması’ olarak nitelendirilirken, başkent kulislerinde ise Gökçek’in yerine geleceği iddia edilen iki isim öne çıkıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in istifasının ardından aralarında Ankara’nın da olduğu bazı belediyelerde yeni istifaların olacağı iddia edilmişti.

İstifa edecek belediye başkanları arasında adı geçen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le ilgili AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu sözleri ise gündeme oturmuştu:

Şu an böyle bir şey yok, olmayacağı anlamına gelmez. Metal yorgunluğu dediğim konu bunları kapsıyor, değişim ve dönüşümü seçime kadar yaşayacağız.

Gökçek ise bunun üzerine yaptığı açıklamada olan biteni ‘algı operasyonu’ olarak nitelemiş, “Fitne peşinde olanlar boşa uğraşırlar” demişti.

Gökçek bu açıklamayı yapsa da son konuşması ‘veda’ olarak nitelendiriliyor.

Dün Ankara’nın başkent oluşunun 94. yıldönümü nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı toplantıda konuşan Gökçek, “Eski Ankara, Yeni Ankara” sunumunda şunları söyledi:

Bu hizmetleri gerçekleştirdik, bu hizmetleri gerçekleştirirken özellikle Sayın Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma ve hükümetime teşekkürlerimi, şükranlarımı bir kez daha sunuyorum. Her şey imkan demektir, verilen imkanlarla bunları yaptık. Ankara çok daha güzellerine layıktır. Bundan sonraki yıllarda çok daha güzel şeyler de yapılacaktır.

Gökçek sonrası senaryolar

Öte yandan başkent kulislerinde Gökçek sonrası senaryolar da gündemde.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Melih Gökçek’in istifası durumunda yerine bir ilçe belediye başkanının seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Başkent kulislerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın isimleri öne çıkıyor.

Veysel Tiryaki’nin ismi 2009 ve 2014 seçimlerinde de gündeme gelmişti.

Previous post
Tuzhurmatu’da Haşdi Şabi ile Peşmerge arasında ateşkes
Next post
Başbakan Yıldırım'ın Bağdat ziyareti ertelendi