Ana SayfaEkolojiTopkapı Sarayı’nın bahçesi imara mı açılıyor?

Topkapı Sarayı’nın bahçesi imara mı açılıyor?

HABER MERKEZİ – Hürriyet gazetesinin Ömer Erbil imzalı haberinde, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun Topkapı Sarayı’nı 1. derece arkeolojik sit alanından 3. dereceye düşürme kararı aldığı öne sürüldü. Bunun üzerine açıklama yapan Kültür Bakanlığı, haberin “tamamen gerçek dışı” olduğunu belirtti.

İstanbul’da bulunan Topkapı Sarayı’nın bahçesinin imara açılacağı iddia edildi.

Hürriyet gazetesinden Ömer Erbil’in haberine göre Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, Topkapı Sarayı’nı 1. derece arkeolojik sit alanından 3. dereceye düşürme kararı aldı.

Bu karar, Fatih Belediyesi’nin başvurusunun ardından alındı.

Habere göre Fatih Belediyesi, 1. derece arkeolojik sit alanı olan Hasbahçe’nin sit derecesini düşürmek için İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na başvuru yaptı. Kurul ise öneriye itiraz etmedi.

Kültür Varlıkları Koruma Yasası’na göre 1. derece arkeolojik sitlerde yapılaşma tamamen yasakken, 3. derece arkeolojik sit alanlarında müze denetimli inşaat izni veriliyor.

Kültür Bakanlığı: Tamamen gerçek dışı

Kültür Bakanlığı ise Topkapı Sarayı’nın imara açılacağına ilişkin Hürriyet gazetesinde yayımlanan haberle ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada, haberin “tamamen gerçek dışı” olduğu belirtilirken, Topkapı Sarayı’nı da kapsayan, “Ahırkapı Feneri ile Sepetçiler Kasrı arasındaki alanın imara açılması ya da burada yeni yapılaşmaya izin verilmesi söz konusu değildir” denildi.

Previous post
'Maya Katliamı' ile suçlanıyor: Cuntacı Rios Montt'un davasında ikinci duruşma
Next post
Rakka’da sona doğru: 5 yıllık esaretin ardından özgürlük anı