Ana SayfaBilim ve TeknolojiTransparan güneş panelleri icat edildi: Evlerin, arabaların, cep telefonlarının camı enerji üretecek

Transparan güneş panelleri icat edildi: Evlerin, arabaların, cep telefonlarının camı enerji üretecek

HABER MERKEZİ – Bilim insanları, sürdürülebilir enerji üretmek için kullanılan güneş panellerini saydam yaparak ev, araba hatta cep telefonu camında kullanabilmemizi sağlayacak teknolojiyi geliştirdi. Üstelik analizlere göre bu yeni materyal, çatılara konulan güneş panelleri ile eşit miktarda elektrik üretiyor.

Michigan Eyalet Üniversitesi’nden bilim insanları, transparan güneş panelleri geliştirdi.

Sürdürülebilir enerji elde etmek için Güneş ışığından yararlanan bu paneller; ev, araba hatta cep telefonu camlarına dahi yerleştirilebilecek ve gözle görünmeyecek.

“Çatılara konulan güneş panelleri ile eşit miktarda enerji üretiyor”

Independent’ın haberine göre araştırmayı yürüten Profesör Richard Lunt, “Bu çalışma, geleceğin güneş enerjisi sistemleri adına çok önemli bir mihenk taşı oldu” diyerek şöyle konuştu:

Potansiyeli analiz ettik ve sadece görünmeyen ultraviyole ve kızılötesi ışıkları toplayarak, bu cihazların çatılara konan güneş panelleri ile eşit miktarda elektrik üretebildiğini hesapladık. Üstelik çok daha fonksiyonlular; binalara, arabalara hatta telefon camlarına bile konulabilir.

“ABD’nin bütün elektrik ihtiyacını karşılayabilir”

Profesör Lunt, birkaç yıl içerisinde bu teknolojinin kullanılmaya başlanacağını belirtti.

Ve proje hayata geçirildiğinde, yüzölçümü ve nüfus olarak dünyanın en büyük ülkelerinden olan ABD’deki elektrik ihtiyacının yüzde 40’ını karşılıyor olacak.

Eğer enerji depolama imkanları daha da geliştirilebilirse, bu oran yüzde 100’e çıkabilir.

Previous post
İbadi, Erdoğan'la Ankara'da bir araya geldi
Next post
DTCF'de gökkuşağı bayrağına Rektör İbiş'ten yasak: 'Üniversite böyle anılmamalı'