Ana SayfaÇeviriTrump’tan Rakka’nın kurtarılmasına ilişkin açıklama

Trump’tan Rakka’nın kurtarılmasına ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump Rakka’nın IŞİD’den tamamen kurtarılmasına ilişkin bir açıklama yaparak, “Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan, müttefikimiz olan Demokratik Suriye Güçleri’nin Rakka’yı, teröristlerin sözde başkentini tamamen geri aldığını açıklamaktan dolayı çok mutluyum” dedi. Trump ayrıca, bu hamleden sonra ABD’nin, Suriye’de şiddetsizliğin sağlanabilmesi için ‘politik müzakereleri’ destekleyeceğini söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri içinde yer alan YPJ Komutanlığı,  Rakka’nın IŞİD’den kurtarıldığını resmi olarak duyurmuştu.


Rakka’da ‘özgürlük’ açıklamasını YPJ yaptı: Zaferi tüm dünya kadınlarına armağan ediyoruz


Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, bugün ‘Büyük Savaş’ hamlesi ile kurtarılan Rakka’ya ilişkin bir açıklama yaptı.

“Demokratik Suriye Güçleri ile beraber Rakka’yı IŞİD’den kurtardık”

Trump Demokratik Suriye Güçleri’nin kenti IŞİD’den kurtardığını belirterek, “Bu büyük bir ilerlemedir” dedi:

Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan, müttefikimiz olan Demokratik Suriye Güçleri’nin Rakka’yı, teröristlerin sözde başkentini tamamen geri aldığını açıklamaktan dolayı çok mutluyum. Güçlerimizi birleştirerek kenti IŞİD’den kurtardık. Bu, dünya çağında IŞİD’e ve onun aşağılık ideolojisine karşı verdiğimiz mücadelede büyük bir ilerleme, kırılma noktasıdır. IŞİD’in sözde başkentinin ve kontrol ettiği toprakların büyük kısmının geri alınmasıyla, IŞİD hilafetinin sonu göründü.

 

 

Trump, “ABD güçlerinin bundan sonra yeni bir  hamle başlatacağını, yerel güvenliği sağlayan güçleri destekleyeceğini ve Suriye genelinde barışın kalıcı olması için şiddetten mümkün mertebe kaçınılacağını” ifade etti.

“Bölgede şiddetin son bulması için diplomatik müzakereleri destekleyeceğiz”

The Hill’in haberine göre ABD Başkanı ayrıca “bölgede şiddetin son bulması için diplomatik müzakerelerin destekleneceğini” açıkladı:

 

Müttefiklerimiz ve bölgedeki partnerlerimiz ile birlikte şiddeti bitirecek diplomatik müzakereleri destekleyeceğiz, mültecilerin evlerine güvenle dönmesini sağlamaya çalışacağız, ve Suriyelilerin iradesine uygun bir politik dönüşüme destek olacağız.

IŞİD’in yaydığı nefret ideolojisinin büyük bir kampanya aracı olduğunu vurgulayan Trump, “Koalisyon ortaklarımız ile birlikte IŞİD’in yenilmesine odaklanarak çok yol katettik” dedi.


Karınca Dış Haberler