Ana SayfaGüncel‘Türkiye’de 25 milyon silahın sadece 750 bin tanesi ruhsatlı’

‘Türkiye’de 25 milyon silahın sadece 750 bin tanesi ruhsatlı’

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Mehmet Tüm, Meclis gündemine taşınan ‘bireysel silahlanmanın boyutunun araştırılması’ önergesine ilişkin yaptığı konuşmada, “2017 Yılı bireysel silahlanma raporuna göre, ülkemizde toplam 25 milyon silah var ancak bunların sadece 750 bin tanesi ruhsatlı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, İstanbul Pendik’te Mustafa Yetgin isimli erkek tarafından pompalı tüfekle öldürülen Helin Palandöken’in ardından Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

Meclis gündemine taşınan ‘bireysel silahlanma’ önergesinde, bireysel suçlarda ateşli silah kullanımının bu yıl yüzde 80’lere ulaştığı ve sadece Eylül ayında bireysel silahlarla 1575 kişi öldürüldüğü kaydedildi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Mehmet Tüm, Helin Palandöken cinayetini hatırlatarak, bu yıl işlenen 363 kadın cinayetinin 283’ünün ateşli silahlarla gerçekleştiğini belirtti.

CHP’li Tüm konuşmasında, “Emniyet Genel Müdürlüğü’nün daha önce yayınladığı 2017 Yılı bireysel silahlanma raporuna göre, ülkemizde toplam 25 milyon silah var ancak bunların sadece 750 bin tanesi ruhsatlı” dedi.


Her 4 kişiden 1’i silahlı


Tüm, konuşmasına şöyle devam etti:

Helin’in acılı babası ‘Peynir ekmek gibi satılan bu silahların hesabı sorulsun. Gencecik kızımız toprağa düştü, başkaları bu acıyı yaşamasın’ diyor ama ülkemizde ne yazık ki internette taksitle silah satışı yapılıyor. Her önüne gelen eline silah alıyor. Cezalar asla caydırıcı değil, mahkemelerdeki davalar sürekli erteleniyor, ceza çıksa bile bir şey ifade etmiyor, cezalar paraya dönüştürülüyor. Hükümet acilen bir önlem almalıdır.

Önerge AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi

CHP’li vekilin konuşmasının ardından oylamaya açılan önerge ise AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.




Önceki Haber
Soykırım nasıl fotoğraflanmamalı?
Sonraki Haber
Eş genel başkanı ve 8 milletvekili tutuklu HDP ‘4 Kasım’da sokakta olacak