Ana SayfaGüncel‘Türkiye’nin en yoğun kargo şubesi’: Ovacık’taki kooperatifin satışlarına yetişilemiyor

‘Türkiye’nin en yoğun kargo şubesi’: Ovacık’taki kooperatifin satışlarına yetişilemiyor

HABER MERKEZİ – Ovacık’taki PTT, Dersim’e bağlı Türkiye Komünist Partili belediye ve üreticilerin birlikte kurduğu; ilçede üretilen nohut, fasulye ve balı ilçe dışına satmayı amaçlayan kooperatifin ihtiyaçlarına ‘yetişemiyor’. Yoğun talebi kargolamakta zorlanan “Türkiye’nin en çok kargo taşıyan şubesi”ne, özel araçlarla da destek veriliyor.

Dersim’in Ovacık ilçesinde, ‘komünist başkan’ olarak da bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu yönetimindeki belediye ve ilçedeki üreticiler, 1994 Mahallesi Kooperatifi isimli bir kooperatif kurdu.

Kooperatif, Ovacık ilçe merkezi ve Pertek, Hozat ve Nazimiye ilçelerinden satın alınan organik nohut, kuru fasulye ve organik balı, Türkiye’nin 81 ilindeki müşterilerine göndermek için Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) ile anlaştı.

“Türkiye’nin en çok kargo taşıyan şubesi”

DHA’nın haberine göre haftanın 3 günü her seferinde en az 3 ton ürünü kargoya teslim eden kooperatifin ihtiyaçlarına ilçedeki kargo şirketi yetişemedi.

Anlaşma gereği ürünleri indirimli götüren firmanın verilerine göre, Ovacık şubesi kotasının çok üzerine çıkarak, Türkiye’de en çok paket taşıyan şube oldu.

PTT Tunceli Şube Şefi Ayhan Korkmaz, Ovacık Belediyesi’nin müşterilerine gönderdiği kargolar için mevcut araçların yetmediğini belirterek, şöyle dedi:

Ovacık Belediye’mizin müşterilerine gönderdiği  kargoları ilçeden, PTT araçları yetmediği için, özel araç kiralayarak Tunceli merkezdeki ana depomuza getiriyoruz. Her gün yüzlerce paket gönderiyoruz. Şu an Tunceli depomuz ağzına kadar dolu ve çalışanlarımız, kargoları zamanında müşterilere yetiştirmek için inanılmaz bir özveri ile çalışıyorlar. Öğle yemeğine bile çıkmıyorlar, kargo işlemleri bitsin diye. Belediyenin bu çalışması bezleri de memnun ediyor çünkü burada elde edilen paralar ile üniversite öğrencilerine burs verildiği için biz de katkımız olsun diye fazladan çalışarak katkı sunmak istiyoruz.

Previous post
Bu kez batıdan bombalayan Türkiye'ye uyarı: 'Afrin İdlib değil, operasyonun sonuçları ağır olur'
Next post
Şiddetten bahsederken 'ne diyeceğini bilemeyenler' için kavramlar sözlüğü