Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteci Meşale Tolu’nun davasına katılım çağrısı

Tutuklu gazeteci Meşale Tolu’nun davasına katılım çağrısı

HABER MERKEZİ – 5 aydır tutuklu bulunan ETHA’nın dış haberler servisi çevirmeni Meşale Tolu’nu 11-12 Ekim tarihlerinde Silivri Cezaevi Kampüsü’nde görülecek olan davasına katılım çağrısı yapıldı.

Etkin Haber Ajansı (ETHA), 5 aydır tutuklu bulunan dış haberler servisi çevirmeni Meşale Tolu’nun 11 Ekim’de İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Silivri Cezaevi Kampüsü’nde bulunan salonda yapılacak olan duruşmaya katılım çağrısı için İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde yapılan toplantıya, Tolu’nun babası Ali Rıza Tolu da katılırken, basın açıklamasını ETHA Yazı İşleri Müdürü Derya Okatan yaptı.

Meşale Tolu’nun tutuklanmadan önce gözaltında işkenceye maruz bırakıldığını vurgulayan Okatan, Alman vatandaşı olması sebebiyle de dış politikadaki gerilimlerin konusu haline getirildiğini söyledi.

Okatan, “İddianamede hiçbir gerekçe temeli olmayan, yalan gizli tanık ifadelerine dayanan suçlamalar bulunmaktadır. Nereden bakılırsa bakılsın tam bir hukuksuzluk örneği yaşanmaktadır” dedi.

Derya Okatan son olarak, 11-12 Ekim tarihlerinde İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

Okatan’ın ardından söz alan Meşale Tolu’nun babası Ali Rıza Tolu ise kızının durumuna dikkat çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Baba Tolu, “Meşale şu an rehin tutuluyor. Delil toplanmadan suçsuz bir insanın içeri konulması durum var. 40 yıldır Avrupa’da yaşıyorum böyle bir durumla karşılaşmadım. Burada önce birilerini tutukluyorlar ardından hakkında delil arıyorlar. Bu hukuksuz bir yargının olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Meşale Tolu’ya 15 yıl hapis isteniyor

İstanbul’da 30 Nisan’da evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan ve 6 Mayıs’ta tutuklanan Etkin Haber Ajansı çevirmeni gazeteci Meşale Tolu hakkında “Örgüt üyeliği” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile iddianame hazırlanmıştı.

Gazeteci Tolu, 2014 yılında Kadıköy’de düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı Kobani’de yaşamını yitiren Suphi Nejat Ağırnaslı’yı anma yürüyüşü, Rojava’da IŞİD’e karşı savaşta yaşamını yitiren Ivana Hoffman’ın taziyesi, 2014 yılında ESP’nin Kadıköy’de düzenlediği yolsuzluğa karşı eylem ile polisin ev baskınında öldürdüğü Yeliz Erbay ve Şirin Öter’in cenaze törenine katılmakla suçlanıyor.

İddianamede Tolu hakkında bir de gizli tanık ifadesi bulunuyor.

Previous post
Türk askeri İdlib'de
Next post
Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi belli oldu