Ana SayfaGüncelTutuklu üç gazetecinin duruşması öncesi kampanya: #24EkimSosyalMedyaDavası

Tutuklu üç gazetecinin duruşması öncesi kampanya: #24EkimSosyalMedyaDavası

HABER MERKEZİ – Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri gerekçesiyle 296 gündür tutuklu olan gazeteciler Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanat’ın 24 Ekim’de görülecek ilk duruşması öncesi sosyal medyada kampanya başlatıldı.

Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri gerekçesiyle 296 gündür tutuklu olan gazeteciler Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanat 24 Ekim’de ilk kez mahkemeye çıkacak.

3’ü tutuklu 6 gazetecinin “örgüt propagandası” ve “örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması öncesi ise sosyal medyada kampanya başlatıldı.

“#24EkimSosyalMedyaDavası” etiketiyle dolaşıma sokulan görsellerle tutuklu gazeteciler Tunca Öğreten, Ömer Çelik ve Mahir Kanat’a özgürlük talep ediliyor.

25 Aralık 2016’da aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan diğer üç gazeteci Derya Okatan, Metin Yoksu ve Eray Sargın ‘adli kontrol şartı’yla serbest bırakılmıştı.

Aynı soruşturmada daha sonra Almanya’da yayın yapan Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel de tutuklanmıştı.

Bakan Albayrak, avukatları aracılığıyla duruşmanın görüleceği İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’ne müdahillik talebinde bulunmuştu.