Ana SayfaGüncel“Nuriye’nin görüntüsü bakmaya cesaret edilemeyecek kadar kötü, bu yüzden tahliye edilmedi”

“Nuriye’nin görüntüsü bakmaya cesaret edilemeyecek kadar kötü, bu yüzden tahliye edilmedi”

HABER MERKEZİ – Yüksel eylemcilerinden Veli Saçılık, Semih Özakça’nın tahliye edilirken Nuriye Gülmen’e tahliye çıkmamasına ilişkin konuştu, açlık grevinden kaynaklı görüntüsünün infial yaratmasından çekinildiği için Gülmen’in tahliye edilmediğini belirtti. Saçılık, “Nuriye’nin görüntüsü, bakmaya cesaret edilemeyecek kadar kötü. Bunu gözden kaçırmaya çalışıyorlar” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevinde olan tutuklu eğitimcilerden Semih Özakça, elektronik kelepçe takılma şartıyla dün tahliye edildi.


Cezaevinden çıkan Semih Özakça’dan ilk mesaj: İşimizi istemeye devam edeceğiz


Ancak Özakça’yla beraber tutuklanmış ve sağlık durumu yoğun bakıma alınmasını gerektirecek kadar ağırlaşmış olan öğretim görevlisi Nuriye Gülmen’e tahliye çıkmadı.

Yüksel Caddesi’ndeki ‘İşimizi istiyoruz’ eylemlerinin simge isimlerinden olan Veli Saçılık, Gülmen’in tahliye edilmemesini değerlendirdi.

Duvar’a konuşan Saçılık’a göre görüntüsünün kamuoyunda infial yaratmasından çekinildiği için Gülmen gözden ırak tutulmak isteniyor.

Saçılık’ın İrfan Aktan’ın, “Sizce Nuriye Gülmen neden tahliye edilmedi?” sorusuna yanıtı şöyle:

Güya bir itirafçının itirafları var. Oysa bugünkü (20 Ekim) duruşmada o itirafçının söylediği her şey boşa çıktı. Aslında bir yargılama varmış gibi yaptıkları için böyle bir karar alındı. Ayrıca Nuriye’nin genel görüntüsünün kamuoyunda infial yaratacağını düşündükleri için onu gözden saklamaya devam ediyorlar. Çünkü Nuriye’nin görüntüsü, bakmaya cesaret edilemeyecek kadar kötü. Bunu gözden kaçırmaya çalışıyorlar. Hükümet kendince prestijinin sarsılmaması peşinde. Ama biz mücadelemizle bu prestiji sarstık zaten.

Son duruşma

227 gündür açlık grevi eylemini sürdüren tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandıkları davanın üçüncü duruşması dün Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görülürken, Gülmen’in getirilmediği duruşmada Özakça için tahliye kararı çıkmıştı.

Mahkeme, Gülmen’in ise tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmaya getirilmesine karar vererek davayı 24 Kasım’a ertelemişti.

Previous post
Panzerle öldürülen çocukların babası: Tahliye kararı beraatin habercisi, bu dünyada hakkımızı alamayacağız
Next post
Yarım asırdır onları fotoğraflıyor: 'Deliler kentin neşesi ve hafızası'