Ana SayfaGüncelVeli Saçılık’ın eşine de dava açıldı

Veli Saçılık’ın eşine de dava açıldı

HABER MERKEZİ – Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” sloganıyla sürdürülen eylemde defalarca polis şiddetine maruz kalan, gözaltına alınan ve hakkında dava açılan Veli Saçılık’ın eşi Solmaz Saçılık’a da dava açıldı.

Açlık grevinin 218. gününde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için ve işe iade talebiyle “İşimizi geri istiyoruz” sloganıyla Yüksel Caddesi’nde yapılan eylemler sürüyor.

Her gün polis müdahalesine ve gözaltına sahne olan eylemin sembol ismi haline gelen ve defalarca gözaltına alınıp hakkında dava açılan Veli Saçılık’ın eşi de soruşturmalardan nasibini aldı.

Veli Saçılık’ın eşi Solmaz Saçılık’a 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre hakkında soruşturma yürütüldüğüne dair bilgisi olmayan ve ifadesine başvurulmayan Saçılık, davayı e-devlet uygulamasından öğrendi.

Ne olmuştu?

Yüksel Caddesi’nde eylemini sürdüren Veli Saçılık’ın ampute omzu, 3 Temmuz 2017 tarihinde polisin müdahalesi sırasında kırılmıştı.

Polisin evlerine operasyon yapacağı söylentileri sonrası küçük çocuklarını Mersin’e götüren Solmaz Saçılık, eşinin omzunun kırıldığı haberi üzerine Ankara’ya dönmüştü.

Solmaz Saçılık, 4 Temmuz’daki eylemde eşinin kolunun zarar görmemesi için Yüksel Caddesi’ne gelmişti.

Sokağın kenarında durduğu sırada polisin tarafından ilk kez gözaltına alınan Saçılık’ın bindirildiği araca da biber gazı sıkılmıştı.

Previous post
Suriyeli kadın ve çocuğunu öldüren saldırganlar hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi
Next post
Venezuela'da 'sembolik mahkeme' düzenlenmişti: Yarımadanın işgali ve 'suçlu' Kolomb heykeli