Ana SayfaGüncelVenezuela’da seçimler: Birçok bölgede Sosyalist Parti kazandı, muhalefete göre ‘hile var’

Venezuela’da seçimler: Birçok bölgede Sosyalist Parti kazandı, muhalefete göre ‘hile var’

HABER MERKEZİ – Dün Venezuela’da düzenlenen seçimlerde mevcut iktidar Sosyalist Parti’nin, 23 bölgeden 17’sinde oy çoğunluğunu aldığının açıklanması üzerine muhalefet, ‘hile’ iddiası ile halkı sokağa çağırdı.

Venezuela, Nisan ayında iktidar Sosyalist Parti ve Başkan Nicolas Maduro’ya yönelen ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği muhalif sokak gösterileri sonrası dün bölgesel seçimlere gitti.

Seçim Kurulu Başkanı Tibisay Lucena, “ilk projeksiyonlara göre Sosyalist Parti’nin 23 bölgeden 17’sini, Demokratik Birlik’ini aldığı görülürken bir bölgede henüz kesin sonuçlar açıklanmadığını” belirtti.

Muhalefet: Seçimlerde ‘hile’ var

Demokratik Birlik’in seçim kampanyası yöneticisi Gerardo Blyde, seçimlere ‘hile’ karıştırıldığı iddiasıyla 23 bölgenin tamamının oy hesaplama dökümünü isteyerek, halkı protesto için sokağa çağırdı.

Guardian’ın haberine göre Blyde, “partilerinin seçim sonuçlarını tanımadığını” açıkladı.

Maduro: Çavizm yaşıyor, Zaferle!

Halkın Nisan’daki ayaklanmalarının da kıtlık ya da başka sebepler yerine ‘sağcı güdüler’ dolayısıyla gerçekleştiğini savunan Maduro ise seçimlerden sonra yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında eski sosyalist lider Hugo Chavez’e atıfta bulunarak, “Çavizm yaşıyor, işte sokakta. Zaferle!” dedi.


Karınca Dış Haberler