Ana SayfaDünyaVenezuela’dan İspanya Başkanı Rajoy’a: Katalonya halkına darbe yaptın, şimdi diktatör kim?

Venezuela’dan İspanya Başkanı Rajoy’a: Katalonya halkına darbe yaptın, şimdi diktatör kim?

HABER MERKEZİ – Venezuela Başkanı Nicolas Maduro, daha önce kendisini “demokrasiden uzaklaşmak” ile suçlayan İspanya Başkanı Mariana Rajoy’a seslenerek, “Katalonya halkına karşı kanı, jopu, darbeyi ve baskıyı seçtin, şimdi diktatör kim?” diye sordu.

Venezuela’da son Nisan ayında başlayan Başkan Nicolas Maduro ve hükümet karşıtı sokak protestoları artış göstermiş, çıkan çatışmalarda en az yüz yirmi hayatını kaybetmişti.

ABD Başkanı Donald Trump bunun üzerine ülkeyi ‘askeri müdahale’ ile tehdit ederken Venezuela Savunma Bakanı ise bu tehdidi ‘kaçıklık’ olarak nitelendirmişti.

Venezuela Başkanı Maduro, dün Katalonya Özerk Bölgesi’nde düzenlenen ‘bağımsızlık referandumuna’ yönelen İspanya saldırıları hakkında konuştu.

Maduro: Katalonya halkının yanındayız

Daha önce ABD ile birlikte Venezuela’yı “demokrasiden uzaklaşmak” ile suçlayan İspanya Başkanı Mariana Rajoy’a seslenen Maduro, 844 Katalanın yaralandığı olaylar ile ilgili şöyle konuştu:

Şimdi diktatör kim? Mariana Rajoy insanlara karşı kanı, jopu, darbeyi ve baskıyı seçti. Katalonya halkının yanındayız. Diren, Katalonya! Latin Amerika seni hayranlıkla izliyor.

Wikileaks’in kurucusu: İspanya’nın Avrupa Birliği üyeliği askıya alınmalı

Birçok lider ve hak savunucusu da Maduro gibi İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nde uyguladığı polis şiddetini eleştirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü İspanya’nın “orantısız güç kullandığını” söylerken, Britanya İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn İspanyol polisinin yaptıklarını “şok edici” olarak nitelendirerek “şiddetin acilen sonlandırılmasını” talep etmişti.

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange de “Avrupa Birliği kurallarına göre İspanya’nın uyguladığı şiddet dolayısıyla üyeliğinin askıya alınmasının gerektiğini” belirtti.

Katalonyalı yetkililer, İspanya’ya yaptırım uygulanmasına yönelik Uluslararası Mahkeme’ye başvurulacağını belirtti.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Kayyum Mehmed Uzun Parkı'nın tabelasını indirdi, yazarlar tepkili: 'İnkar uygulaması'
Next post
BASIN RAPORU | Eylül'de bir gazeteci öldürüldü, iki gazeteci tutuklandı