Ana SayfaDünya‘Vize krizi’: ABD’li iki basketbolcunun Türkiye’ye girişi yasaklandı

‘Vize krizi’: ABD’li iki basketbolcunun Türkiye’ye girişi yasaklandı

HABER MERKEZİ – Türkiye ile ABD arasındaki vize krizi sürerken, Rusya kadın basketbol ekibi Nadejda Orenburg’da forma giyen ABD’li iki basketbolcunun Türkiye’ye girişi yasaklandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, “Gülen cemaati ile ilişkisi olduğu” iddiası ile tutuklanmasının ardından ABD, 8 Ekim’de Türkiye’den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğunu” duyurmuştu.

ABD’nin bu açıklamasının hemen ardından Türkiye de benzer bir açıklama yaparak, ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıklamıştı.

Vize krizi sürerken ABD’li iki basketbolcu Emma Cannon ile Brionne Jones’un Türkiye’ye girişi ise yasaklandı.

Sputnik’in haberine göre Rusya temsilcisi Nadejda Orenburg ile Fenerbahçe kadın basketbol takımları arasında yarın oynanacak Euroleague başlangıç maçı öncesi Rus basınına konuşan Nadejda Orenburg’un Başkanı Oleg Hramkin, ABD vatandaşı olan 2 basketbolcunun, Türkiye’ye girişinin yasaklandığını açıkladı.

Hramkin, “Türk yetkililer ABD’li Emma Cannon ile Brionne Jones’un girişini yasakladı. Resmi sebep Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde ani bozulma. Kulüp iki kilit oyuncusu olmadan sezona başlayacak” ifadelerini kullandı.

Nadejda Orenburg’un Başkanı Oleg Hramkin, durumun ‘skandal’ olduğunu da söyledi.

Ankara’dan ise konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.