Ana SayfaGüncelYerlerde sürüklenip darp edilmişti: Tutuklu gazeteci Alayumat’a şimdi de görüş yasağı

Yerlerde sürüklenip darp edilmişti: Tutuklu gazeteci Alayumat’a şimdi de görüş yasağı

HABER MERKEZİ – İslahiye’de haber takibi sırasında “makul şüphe” üzerine gözaltına alınıp ardından tutuklanan gazeteci Erdoğan Alayumat, tutulduğu Tarsus Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından yerlerde sürüklenip darp edilmişti. Alayumat’a şimdi de disiplin cezası verildi. Üç gün hücre cezası ve bir ay da görüş yasağı getirilen Alayumat’ın avukatı Turgay Bek, darp edenler hakkında hiçbir işlemin yapılmadığını söyledi.

Hatay-Antep sınır hattında haber takibi yaptıkları sırada “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınan dihaber muhabiri Erdoğan Alayumat, 14 günlük gözaltı süresinin ardından 27 Temmuz’da “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Önce Hatay Cezaevi’ne gönderilen Alayumat ardından Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilmişti.

2 Ekim’de Erdoğan Alayumat ve koğuştaki diğer tutukluların “ayakta sayım” vermedikleri gerekçesiyle darp edildiği, yerlerde sürüklendiği ve çırılçıplak soyularak “süngerli oda” denilen tecrit hücresine konulduğu Alayumat’ın avukatı Tugay Bek tarafından duyurulmuştu.

Avukat Bek müvekkili Alayumat ve diğer tutukluların maruz bırakıldıkları işkenceye ilişkin Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığına, “İşkence, kötü muamele, tehdit ve hakaret, görevi kötüye kullanmak”tan suç duyurusunda bulunmuştu.


Tutuklu gazeteci Alayumat’a işkence: ‘Darp edildi, yerlerde sürüklendi, süngerli odaya atıldı’


Dün müvekkilleriyle tekrar bir görüşme gerçekleştiren avukat Tugay Bek, gazeteci Erdoğan Alayumat ve diğer tutukluların 3’er gün hücre cezası yanı sıra Alayumat’a bir ay ziyaretçi yasağı getirildiğini aktardı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Bek, darp eden cezaevi görevlileri hakkında yaptığı suç duyurusuna ilişkin hiçbir işlem yapılmadığını da söyledi.

Darp eden değil darp edilenlere ceza verildiğini vurgulayan avukat Tugay Bek, şunları aktardı:

Gazeteci Erdoğan Alayumat ve koğuşunda bulunanlar darp edilmesinden sonra 10 Ekim’de cezaevinde kendisi ile görüştüm. Savcılığa yapmış olduğumuz suç duyurusunda ivedi olarak mağdurların vücutlarındaki darp izlerinin tespit edilmesini talep etmiş olmamıza rağmen şu ana dek hiç bir işlem yapılmadığını gördük. Sayım konusunda idarenin baskıcı uygulaması devam ediyor. Geçen hafta basına yansıyan ve şikayet ettiğimiz darp olayı sonrası cezaevi idaresi darp edilen mahkumlar hakkında derhal disiplin soruşturması başlatmış ve hızla sonuçlandırmış.

“Cezaevi idaresi işkenceciyi savunup mağduru cezalandırıyor” diyen Bek, savcının şikayet karşısında sessiz kaldığını belirterek, “Öteden beri olan bir durum aslında işkenceci cezasız kalıyor” ifadesini kullandı.




Önceki Haber
Mehmed Uzun mezarı başında anıldı
Sonraki Haber
Uruguay'ın ilk trans senatörü göreve geldi