Ana SayfaGüncelYıldırım, başkanların istifa edeceğine ‘inanıyor’: Arkadaşlarımız gereğini yapacak

Yıldırım, başkanların istifa edeceğine ‘inanıyor’: Arkadaşlarımız gereğini yapacak

HABER MERKEZİ – İstifası istenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin “İşimize devam ediyoruz” açıklamasına yönelik konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Arkadaşlarımız gereğini yapacaklardır. Buna inanıyorum” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe’nin “İşimize devam ediyoruz” açıklamasının sorulması üzerine “Arkadaşlarımız gereğini yapacaklardır. Buna inanıyorum” dedi.

ABD ile yaşanan ‘vize krizi’nin sorulması üzerine ise Yıldırım, “Dışişleri yetkilileri karşılıklı olarak değerlendiriyorlar. Ümit ederim konu suhuletle bir çözüme ulaşmış olur. Teknik düzeyde çalışmalar devam ediyor” yanıtını verdi.

‘ABD Suriye’nin geleceğini tehlikeye atıyor’

Yıldırım, Rakka’nın IŞİD’den kurtarıldığının duyurulduğu YPJ tarafından yapılan basın açıklamasında PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterinin asılmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

Bunu bizden ziyade ABD’nin değerlendirmesi gerekir. Bu görüntüler büyük bir talihsizliktir. Bugüne kadar müttefikimiz olan ABD’ye hep söyledik. Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütünü yok etmek için işbirliği yapmak ne kadar hazin bir sonuca götürdüğünü bu fotoğraf ortaya koymuştur. ABD, YPG ve PYD’nin terör örgütü olduğunu anlamak için daha neyi bekliyorlar. PKK bölücü başının fotoğrafının orada sergileniyor olması açıkçası ABD, Türkiye müttefik ilişkisine de en büyük zararı vermektedir. Bu davranışıyla ABD terörle işbirliği yapmakla kalmıyor, Suriye’nin de geleceğini tehlikeye atıyor.

Pentagon: Desteklemeye devam edeceğiz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White ise Rakka’nın kurtarılmasına ilişkin düzenlenen basın açıklamasında asılan postere dair “DSG (Demokratik Suriye Güçleri) ile çalışıyoruz. IŞİD ile mücadelelerini destekledik. Bizim tek bağlılığımız IŞİD’e karşı mücadeledir ve bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Previous post
'Toplumlar hayatta kalamama tehlikesi altında': İnsanın yarattığı kirlilik her yıl 9 milyon kişiyi öldürüyor
Next post
IŞİD'den kurtarılan Rakka’nın yönetimi Sivil Meclis’e devrediliyor