Ana SayfaGüncelYüksel’de 11 kişi darp edilerek gözaltına alındı: ‘Semih’in tahliyesine katlanamıyorlar’

Yüksel’de 11 kişi darp edilerek gözaltına alındı: ‘Semih’in tahliyesine katlanamıyorlar’

HABER MERKEZİ – Yüksel Caddesi’nde 346 gündür devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eyleminde yapılmak istenen basın açıklamasına çok sert şekilde müdahale eden polis, 11 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 226’ncı güne girerken hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’ndeki “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 346’ncı güne girdi.

Her gün yapılan eylemlerde olduğu gibi bugün de İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak için toplanan eylemcilerin Yüksel Caddesi’ne geçişine izin verilmedi.

Normalde kalkanlar eylemcilerin Yüksel Caddesi’ne geçmemesi için kullanılırken bugün kalkanlar ile eylemcilerin dört yanı sarılarak eylemcilerin “kaçmaması” sağlandı.

Kalkanlar arasında bırakılan eylemciler yerlere yatırıldıktan sonra da darp edildi.

Darp edildikten sonra kalkanların gözaltı aracına yakın kısmı açılarak eyleme katılan 11 eylemcinin tamamı gözaltına alındı.

Sokak tamamen yaya trafiğine de kapatılırken kimsenin geçişine izin verilmedi.

Eylemciler gözaltına alınırken “Semih’in tahliye kararına katlanamadıkları için böyle yapıyorlar” diye bağırdı.

Davada ne oldu?

226 gündür açlık grevi eylemini sürdüren tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın yargılandıkları davanın üçüncü duruşması bugün Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görüldü.

Gülmen’in getirilmediği duruşmaya Özakça tekerlekli sandalyeyle getirildi.

Duruşmada savcı Gülmen ve Özakça’nın tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti ise ara kararında Gülmen’in tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmaya getirilmesine, Özakça’nın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Dava 24 Kasım’a ertelendi.