Ana SayfaGüncelYüksel’de 339’uncu gün: ‘Nuriye ve Semih tam 219 gündür ekmek yemedi’ diyenler darp edilerek gözaltına alındı

Yüksel’de 339’uncu gün: ‘Nuriye ve Semih tam 219 gündür ekmek yemedi’ diyenler darp edilerek gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Yüksel Caddesi’ndeki ‘İşimizi geri istiyoruz’ eylemine polis plastik mermi ve yoğun biber gazı ile müdahale ederek en az iki kişiyi gözaltına aldı.

Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işlerinden ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 219’uncu gününde sürerken, Gülmen açlık grevi eylemini Numune Hastanesi mahkum koğuşunda, Özakça ise Sincan İnfaz Kampüs Hastanesi’nde devam ediyor.

İki eğitimciye destek olan eylemciler tarafından Yüksel Caddesi’nde sürdürülen ‘İşimizi geri istiyoruz’ eylemi ise 339’uncu gününde yine polisin sert müdahalesiyle devam etti.

Günün ikinci eyleminde Yüksel Caddesi’nde polis barikatlarıyla etrafı sarılan İnsanlık Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemcilere polis izin vermedi.

Bunun üzerine Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemciler, ellerinde bulunan “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 219’uncu gününde. Nuriye ve Semih işe geri alınsın” yazılı pankartı açtı.

Eylemcilerden Alev Şahin “Nuriye ve Semih tam 219 gündür ekmek yemedi, üzüm yemedi bir dost sofrasına oturmadı. Yetmedi mi? Nuriye ve Semih’i size öldürtmeyeceğiz” şeklinde kısa bir konuşma yaptı.

Eylemcilerin ellerindeki pankartı yırtan polis, eylemcilere karşı biber gazı ve plastik mermi kullandı.

Polisin yakın mesafeden biber gazlı müdahalesine maruz kalan 80 yaşındaki Perihan Pulat “Hitler kapalı yerlerde gaz sıkıyordu, bunlar Hitleri de geçti, sokak ortasında gaz sıkıyorlar” sözleriyle tepki gösterdi.

Eylemcilerden en az 2 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Previous post
Tezkere ve İdlib polemiği: Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 5 soru
Next post
Trump'tan İran'a nükleer anlaşma resti, Devrim Muhafızları’na yaptırım kararı