Ana SayfaGüncelYüksel’de eylemin 328. günü: Bir kişi darp edilerek gözaltına alındı

Yüksel’de eylemin 328. günü: Bir kişi darp edilerek gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 208. gününde olan tutuklu eğitimciler Gülmen ve Özakça için ve işe iade talebiyle Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen eylemciler yine polis müdahalesiyle karşılaştı. Eylemcilerin pankartlarını yırtan polis, açıklamaya da izin vermezken Mehmet Dersulu’yu gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 208. gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 328’inci gününe girdi.

Öğlen saatlerinde polisin abluka ve engellemelerine karşın İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, Konur Sokak’ta bir araya geldi. Sokak girişini kalkanlarla kapatan polis, eylemcilerin geçişine izin vermedi.

Bunun üzerine polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler  “Açlık grevinin 208’inci gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın”, “Nazife Onay serbest bırakılsın” ve “Halkın avukatları onurumuzdur, Nuriye ve Semih’in avukatları serbest bırakılsın” yazılı pankartlar açtı.

Pankart açıldığı an müdahale eden polis, pankartları yırtarak eylemcileri Konur Sokak’ın sonuna kadar uzaklaştırdı.

Müdahaleye tepki gösteren eylemciler “Nuriye Semih yalnız değildir”, “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” ve “Nazife Onay serbest bırakılsın” sloganları attı.

Mehmet Dersulu gözaltına alındı

Yüksel’de akşam saatlerinde yapılmak istenen açıklamaya da polis müdahalesi gerçekleşti.

Polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler “Açlık grevinin 208’inci gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açarak, “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganları attı.

Kendisi de KHK ile ihraç kamu çalışanı olan Mehmet Dersulu ve beraberindekilere müdahale eden polis, Dersulu’yu darp ederek gözaltına aldı.

Polis diğer eylemcilere ise yakın mesafeden biber gazı sıktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe Öğretmen’e verilen hapis cezası onandı
Sonraki Haber
Dink cinayeti sanığı Ercan Gün: Samast'ın görüntüleri bana kargoyla geldi