Ana SayfaGüncelYüksel’de eylemin 329. günü: Bir kişi gözaltına alındı

Yüksel’de eylemin 329. günü: Bir kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 209. gününde olan tutuklu eğitimciler Gülmen ve Özakça için ve işe iade talebiyle Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen eylemciler yine polis müdahalesiyle karşılaştı. Eylemcilerin pankartlarını yırtan polis, bir eylemciyi darp ederek gözaltına aldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 209. gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 329’uncu gününe girdi.

Yüksel Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, sokağı kapatan polisler tarafından engellendi.

Polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak isteyen eylemciler, “Açlık grevinin 209’uncu gününde Nuriye Semih serbest bırakılsın” yazılı pankart açarak “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganları attı.

Bir eylemci gözaltına alındı

Eylemciler eyleme başladığı anda polis, herhangi bir uyarıda bulunmadan müdahalede bulundu.

Pankartları yırtan polis, bir kadın eylemciyi darp ederek gözaltına aldı. Diğer eylemciler de polis tarafından sokağın sonuna kadar iteklenerek uzaklaştırıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kılıçdaroğlu Kadir Topbaş'a sordu: Sizi adam yerine koymayanlar kim?
Sonraki Haber
Başbakan Yıldırım'dan TEOG ile ilgili bir açıklama daha