Ana SayfaGüncelYüksel’de eylemin 339. günü: Polis eşinden polise tepki

Yüksel’de eylemin 339. günü: Polis eşinden polise tepki

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 219. gününde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak ve işe iade amacıyla Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen eylemcilere polis, plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti. Eşinin polis olduğunu söyleyen bir kadın, “Kamu görevlisiyseniz insanlara nasıl davranması gerektiğini bileceksiniz” sözleriyle polise tepki gösterdi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 219. gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 339’uncu gününe girdi.

Yüksel Caddesi’nde abluka altında bulunan İnsanlık Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemcilere polis yine izin vermedi.

Bunun üzerine Konur Sokak’ta bir araya gelen eylemcilere, ellerindeki pankartı açtıkları sırada polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti.

Eylemcilerin ellerindeki pankartı yırtan polis, müdahale sonrasında 3 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Eşinin polis olduğunu söyleyen kadından polise tepki

Bu sırada Konur Sokak’ta bulunan bir mekanda yemek yiyen iki kadın, gazdan rahatsız olduklarını belirterek, polise tepki gösterdi.

Çıkan tartışmada kadınlardan biri avukat olduğunu söylerken, eşinin polis olduğunu söyleyen diğer kadın ise, “Kamu görevlisiyiz diyorsanız, insanlara nasıl davranmanız gerektiğini bileceksiniz” diye tepki gösterdi.

Kadınlar, tartışma sırasında polislerin tehditkar yaklaştığını söyleyerek, şikayetçi olacaklarını belirtti.