Ana SayfaGüncel10 Ekim Katliamı için karanfil bırakan öğrencilere soruşturma açıldı

10 Ekim Katliamı için karanfil bırakan öğrencilere soruşturma açıldı

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Ankara Katliamı’nı anmak için afiş asan ve astıkları afişin altına karanfil bırakan Bilgi Üniversitesi öğrencilerine okul yönetimi tarafından soruşturma açıldı.

Bilgi Üniversitesi’nde 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne yönelik düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 102 kişiyi anmak için toplanan öğrenciler, üniversite duvarına “Katili tanıyoruz, unutma unutturma 10 Ekim Ankara” yazılı afiş astı.

Öğrenciler astıkları bu afişin altına da karanfil bıraktılar.

Üniversite yönetimi ise afişleri kaldırma talebini yerine getirmeyen öğrenciler hakkında “Yükseköğretim kurumu görevlilerine karşı cebir ve şiddetle görevin yapılmasına engel olmak” gerekçesiyle soruşturma açtı.

‘Okul yönetiminin söyledikleri çirkin ve kabaydı’

Hakkında soruşturma açılan öğrencilerden Emre Küçük sosyal medya hesabından soruşturmaya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Bugün bu fotoğrafa dair okul yönetiminin tarzını,tavrını teşhir etmenin elzem olduğunu düşünüyorum.

Çok üzücü ki bu patlamada öğrencisi yaralanmış, bir çok öğrencisi de ölümle burun buruna gelmiş bir okulun yönetiminin yapmak istediği, yaptıkları ve söyledikleri bir anma ruhuna yakışmayacak kadar çirkin ve kabaydı.

Yitirilen yüzlerce insanı anmak için sessiz sedasız bir araya gelmemiz ve anma köşemizde “suçüstü” yakalanan yaklaşık 10 tane karanfil yönetimi öyle rahatsız etmiş olacak ki, bu anma köşesiyle ilgili diyalog için giden 6 arkadaşımıza ve 10 tane “suçüstü” yakalanan karanfile verilen cevap “ya pankartı indirirsiniz, ya da soruşturma açılır” olmuş. Oysaki anma köşesini 17.00′ da kaldıracağımızı defaetle söylemememize rağmen yaklaşık 40 dakikalık bir süre için anma köşesi provoke edilmeye müsait hale getirilmeye çalışılmış ve bizzat öğrenci destek merkezi çalışanı K. Y. tarafından da şahsım ve birkaç arkadaşım fişlenip, hedef gösterilmiştir.

Oysaki anma köşesine gelen yer yer taciz eden karşıt görüşten bir öğrenciye niçin burada bulunduğumuz üslübunca anlatılıp okulun her etkinlikteki OHAL’i bahane eden tavrının buradaki habitatı ne derecede kısırlaştırdığı konuşulup bir gerginlik olmadan çok zor da olsa fikir alışverişinde bulunulabilmiştir.




Önceki Haber
Bir kadın boşanma davası açtığı eşi tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
Kılıçdaroğlu'ndan Kahraman'a 'tutuklu vekiller' eleştirisi