Ana SayfaGüncel261 gündür açlık grevinde: Bugün, Nuriye Gülmen’in doğum günü

261 gündür açlık grevinde: Bugün, Nuriye Gülmen’in doğum günü

HABER MERKEZİ – Bugün, işe dönme talebiyle Semih Özakça ile birlikte açlık grevi eylemini 261 gündür sürdüren Nuriye Gülmen’in doğum günü.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 261’inci gününde.

Bugün ise Numune Hastanesi’nde zorla tutulan Nuriye Gülmen’in doğum günü.

Gülmen ailesi, çocuklarının doğum gününü sosyal medyadan bir mesajla kutladı.

Gülmen’in doğum günü Yüksel’de de kutlandı

Öte yandan Gülmen ve Özakça’nın destekçileri tarafından sürdürülen “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 381’inci güne girdi. Eyleminin başka bir anlamı da vardı.

24 Kasım’ın Nuriye Gülmen’in doğum günü olduğunu hatırlatan Alev Şahin, gözaltına alınmadan önce, “İyi ki varsın Nuriye! İyi ki doğdun Nuriye” dedi.

Nuriye Gülmen hakkında

24 Kasım 1982’de Kütahya doğdu. Üniversiteye dek Kütahya’da okudu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nden mezun oldu.

2006-2009 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı.

2012’de Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında Konya Selçuk Üniversitesi’ne yerleşti, aynı yıl Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde görevlendirildi. 2012 Mayıs ayında siyasi suçtan yargılandığı bir davadan 109 gün Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi’nde tutuklu kaldı. Daha sonra bu davadan beraat etti.

“Nazım Hikmet’in Ferhad ile Şirin ve Yusuf ile Menofis Oyunlarında Toplumcu Gerçekçilik Bağlamında Yenidenyazma” başlıklı yüksek lisans tezini 2 Şubat 2015’te tamamladı.

Yüksek lisans tez çalışmasını tamamlamış olmasına rağmen azami süre içerisinde yüksek lisans eğitimini tamamlayamadığı gerekçesiyle ilişi kesildi. Eskişehir İdare Mahkemesi’nde açtığı davayı kazandı ve işine dönmeye hak kazandı.

Eylül 2016’da göreve döndükten bir gün sonra hakkında “FETÖ-PDY (Fetullahçı Terör Örgütü- Paralel Devlet Yapılanması)” iddiasıyla açılan soruşturma gerekçe gösterilerek görevden uzaklaştırıldı.

9 Kasım 2016’da “İşimi istiyorum” pankartı ile Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları anıtı önünde eyleme başladı.

6 Ocak 2017’de yayınlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında ilan edilen 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildi.

Çevirisini yaptığı Franz Kafka’nın “Milena’ya Mektuplar” ile Herman Hesse ve Thomas Mann’in “Mektuplar” kitapları Timaş Yayınları’ndan çıktı.


‘Mektuplar’ın çevirmeni: Nuriye Gülmen’in Türkçeye kazandırdığı kitaplar


Nuriye Gülmen hakkındaki bölümde bianet’ten yararlanılmıştır.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çalınan Arap demokrasisi - Enver El Cemeavi
Sonraki Haber
Dört ilde ev baskınları: Onlarca kişi gözaltına alındı