Ana SayfaGüncel5 Haziran katliamı davası: Kilit sanık Burhan Gök’ün tutuklanması talebine ret

5 Haziran katliamı davası: Kilit sanık Burhan Gök’ün tutuklanması talebine ret

HABER MERKEZİ – HDP’nin Diyarbakır’da düzenlediği mitinge bombalı saldırıyla ilgili açılan davanın 8’inci duruşması görüldü. Avukat Kazım Bayraktar, davanın kilit sanıklarından olan Burhan Gök’ün IŞİD’li İlhami Balı ile telefon görüşmelerinin ortaya çıktığını söyledi. Ancak mahkeme heyeti, Temmuz ayındaki duruşmada tahliye edilen Gök’ün yeniden tutuklanmasının reddine karar verdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır’da 5 Haziran 2015’de düzenlediği mitinge yönelik düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili açılan davanın 8’inci duruşması Ankara Sincan Batı adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuklu sanık Orhan Gönder duruşmada hazır edilirken, diğer tutuklu sanıklar İsmail Korkmaz ve Mustafa Kılınç ise SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katıldı.

Çok sayıda müşteki avukatının yanı sıra sanık Orhan Gönder’in avukatı da duruşmada hazır bulundu.

Tahliye edilen Gök hakkında yeni deliller ortaya çıktı

Kimlik tespiti ardından başlayan duruşmada konuşan müşteki avukat Kazım Bayraktar, davanın Temmuz ayında görülen duruşmasında tahliye edilen ve saldırının kilit isimlerinden olan Burhan Gök hakkında yeni kanıtlar elde ettiklerini söyledi.

 

10 Ekim Ankara, Suruç ve 5 Haziran katliamlarının IŞİD’in ‘Antep hücresi’ tarafından yapıldığını savunan Bayraktar, şunları söyledi:

IŞİD örgütünün Türkiye üzerinden Suriye’ye geçişlerini şirketler üzerinden organize etmektedir. Buna aynı zamanda IŞİD’in Türkiye kolu da diyebiliriz. Bu kolun Suriye tarafında İlhami Balı görevlidir. İlhami Balı bu geçişleri organize ederken bir çok telefon kullanmıştır. Başka İŞİD dosyalarındaki kayıtlara göre İlhami Balı dinlenmiştir. Bu dinleme kayıtlarına göre İlhami Balı’nın kayıtlara takılan telefonu Burhan Gök’e ait telefon ile görüşmüş. Burhan Gök bu telefonun kendisine ait olduğunu kabul etmişti. Burhan Gök telefonda ‘Ahmet Furkan’ kod adını kullanmıştır ve bu kod adı ile İstanbul’da yürütülen başka bir İŞİD dosyasına da yansımıştır.

Avukat Bayraktar, tahliye edilen Burhan Gök hakkında sundukları delillerin de dikkate alınarak, sanığın tekrar tutuklanmasını talep etti.

Daha sonra mütalaasını veren savcı ise mevcut tutukluların tutukluluk halinin devamını, Burhan Gök’ün tutuklanması konusunda delillerin toplandıktan sonra karar verilmesini istedi.

Burhan Gök’ün tutuklanması talebine ret

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, Burhan Gök’ün tutuklanmasının reddine ancak sanık hakkında yurt dışı çıkış yasağı konulmasına ve haftada bir gün imza atmak şartı ile “adli kontrol” altına alınmasına, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 21 Aralık 2017 saat 14.00’e ertelendi.

Burhan Gök kimdir?

Burhan Gök Antep’te içinde Sami El Bakravi ve Mustafa Kılıç’ın bulunduğu araçta yakalanmıştı.

Gök ile Kılıç, 5 Haziran katliamı sebebiyle tutuklanırken, Sami El Bakravi sınırdışı edilmişti. Bakravi sınırdışı edildikten sonra Brüksel Havaalanı’nda katliam gerçekleştirmişti.

Previous post
Türkiye S-400'ler için Rusya'ya en az 2 milyar dolar ödeyecek
Next post
Veli Saçılık: Ferman Vali'nin ise sokaklar bizimdir