Ana SayfaGüncel7 barodan ortak Kozağaçlı açıklaması: ‘Avukat üstlendiği görev ile yargılanamaz’

7 barodan ortak Kozağaçlı açıklaması: ‘Avukat üstlendiği görev ile yargılanamaz’

HABER MERKEZİ – 2 gündür gözaltında olan avukat Selçuk Kozağaçlı’nın durumuna dikkat çeken 7 baro adına ortak açıklama yapan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, “Avukat üstlendiği görev ile yargılanamaz” dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği’nin (ÇHD) genel başkanı Selçuk Kozağaçlı, 8 Kasım’da İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

Kozağaçlı, iki gündür Vatan Caddesi’deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.

Avukat Selçuk Kozağaçlı, açlık grevine başladığını ve 4 gün içerisinde savcılığa çıkarılmazsa şeker ile suyu da keseceğini belirtiyor.


Selçuk Kozağaçlı açlık grevine başladı


Ankara, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Gaziantep ve Kırklareli baroları ise Selçuk Kozağaçlı’nın gözaltına alınmasını Ankara Adliyesi önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti.

‘Avukat üstlendiği görev ile yargılanamaz’

7 baro adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Kozağaçlı’nın gözaltı gerekçesinin hala açıklanmadığını aktardı.

Daha önce açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın savunmasını üstlenen 16 avukatın tutuklandığını anımsatan Canduran, şunları söyledi:

Selçuk Kozağaçlı da Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatı olduğu için gözaltına alınmış ise, avukat üstlendiği görev ile bağdaştırılamaz, savundukları kişiler nedeniyle yargılanamaz veya tutuklanamaz. Demokratik hukuk devletinde hiçbir avukat yaptığı iş dolayısıyla böyle bir muamele ile karşılaşmamalıdır. Ankara Barosu üyesi Selçuk Kozağaçlı’nın gözaltına alınma sürecini yakından takip ediyor, meslektaşımızın ve mesleğimizin maruz kaldığı hukuksuzlukların peşini bırakmayacağımızı ilgililere ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Gülmen ve Özakça’nın da avukatlarından

Selçuk Kozağaçlı, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ler ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle 247 gündür açlık grevi eylemi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın da avukatlarından.

Eğitimcilerin yargılandığı davanın dördüncü duruşması 17 Kasım’da görülecek.

Daha önceki duruşmalara sayılı günler kala eğitimcilerin avukatları yine gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.