Ana SayfaGüncelAB Bakanı’ndan NATO’nun açıklamasına yanıt: Gereği yapılırsa bu özürler somuta dönüşür

AB Bakanı’ndan NATO’nun açıklamasına yanıt: Gereği yapılırsa bu özürler somuta dönüşür

HABER MERKEZİ – AB Bakanı Ömer Çelik, Norveç’teki tatbikatta krize neden olan simülasyondan sonra “özür” açıklamasında bulunan NATO’ya yanıt verdi. Çelik, “Gereği yapılırsa bu özürler somuta dönüşür” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Norveç’te gerçekleşen Trident Javelin  isimli NATO tatbikatındaki bir simülasyonda hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Mustafa Kemal Atatürk’ün “düşman” hedefler arasında gösterilmesi ile başlayan krize ilişkin açıklamalarda bulundu.

Krize neden olan simülasyonu yapan kişinin uzaklaştırıldığını fakat bunu yeterli görmediklerini belirten Çelik, “Bu kişinin cezalandırılmasını istiyoruz. Bunun komuta zinciri yok mudur?” dedi.

Durumu “NATO’daki ilişkilerimize gölge düşürür” diye değerlendiren Çelik, şunları söyledi:

Müttefik ülkelerin güvenliğinden sorumlu NATO’nun kendi takbikatının güvenliğini sağlayamaması gibi bir tablo ile karşı karşıya kalırız. Net mesajlar verildi. Tarafımızdan affedilir bulunmadığı ifade edildi. NATO’daki ilişkilerimize gölge düşürür nitelikte olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanımızı arayarak özür dilediler. Bu kişinin cezalandırılması konusunu takip edeceğiz.

Onlar da bu kişinin bağlantılarını araştıracaklar. FETÖ’nün yöntemlerine benzer bir yöntem bu. Araştırılacak, tüm bağlantıları ortaya çıkarılacak. NATO’nun kurucu üyesiyiz, orada önemli bir gücüz. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Gereği yapılırsa bu özürler somuta dönüşür.