Ana SayfaDünyaABD’den Erdoğan’a ‘tezgah’ yanıtı: Hikaye

ABD’den Erdoğan’a ‘tezgah’ yanıtı: Hikaye

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rıza Sarraf davasına ilişkin “Aynı tezgahı Amerika’da kurdular” sözlerini değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ‘Türkiye’den aynı hikayeyi daha önce duyduk” diye konuştu ve bu yöndeki iddiaların gülünç olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devleti (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rıza Sarraf davasına ilişkin “17-25 Aralık tezgahı başarısız olunca aynısını Amerika’da kurdular” sözlerini değerlendirdi.

“Türkiye’ye bir tezgah mı kurmaya çalışıyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Nauert, iddiaları gülünç bulduğunu şu sözlerle ifade etti:

Biz Türkiye’den aynı hikayeyi daha önce de duyduk. Hepsi aynı hikaye. Bizi darbe kışkırtıcılığı yapmaya çalışmakla suçlamaları sonrası verdiğim yanıtı tekrarlayacağım. Bu gerçekten çok gülünç. Böyle bir girişim içinde değiliz. Konuyla ilgili sorularınızı (ABD) Adalet Bakanlığı’na iletmenizi öneririm.

Başsavcı Kim: Türkiye’de başlatılan soruşturma ve iddialar gülünç

Öte yandan, New York Güney Bölgesi Başsavcı Vekili Joon H. Kim de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kendisi ve eski Başsavcı Preet Bharara hakkında soruşturma açmasının gülünç olduğunu söyledi.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, New York’ta basın toplantısı düzenleyen Joon H. Kim, bir gazetecinin konuyla ilgili sorusu üzerine, “Şaka olduğunu zannettim. Gülünç bir durum” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gezi’nin 'palalı' saldırganı ayağından vuruldu
Sonraki Haber
Hariri istifasından 17 gün sonra Beyrut'a döndü