Ana SayfaGüncelAdalet Bakanlığı Gülmen ve Özakça’nın ‘ölmelerini bekliyor’

Adalet Bakanlığı Gülmen ve Özakça’nın ‘ölmelerini bekliyor’

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanlığı, açlık grevindeki Gülmen ve Özakça’yı “örgüt mensubu” yaptı, yaşamlarını yitirmeleri halinde olabilecekler konusunda ‘uyarıda’ bulundu.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 266’ncı gününde.

Tutuklu eğitimci Gülmen cezaevinden, geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Özakça ise evinden eylemi devam ettiriyor.

İki eğitimcinin eylemleri sürerken, Adalet Bakanlığı’nın “eğitimcilerin ölmesi halinde olabilecekler konusunda uyarı” yaptığı öğrenildi.

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sarıkaya, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamaları süren Gülmen ve Özakça’nın yaptıkları açlık greviyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı’na ‘ivedi’ konulu bir yazı gönderdi.

Cumhuriyet’in haberine göre 10 Kasım tarihli, gizli ibareli yazının konusu “DHKP/C Terör Örgütü Faaliyetleri”.

“Örgüt mensupları” denildi

İsimleri tırnak içinde verilen Gülmen ve Özakça için ‘örgüt mensupları’ ifadesi kullanılan yazıda, açlık grevinin ‘işlerine geri dönmek amacıyla’ yapıldığının kabul edilmesi dikkat çekti.

Ölüm beklentisi

Yazıda, “Örgüt üst yönetiminin ise önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirmeyi amaçladıkları eylemler açısından şahısların ölmelerini beklediği bilinmektedir”  ifadelerine yer verildi ve iki eğitimcinin yaşamını yitirmesi durumunda bakanlık yetkililerinin bombalı ya da silahı saldırılarla hedef alınacağı iddia edildi.

Bu kapsamda da “güvenlik tedbirlerinin arttırılmasının faydalı olacağı” ifade edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'li Savcı: Sarraf ayakkabı kutularını ve rüşveti anlatacak
Sonraki Haber
Türkiye'de tutuklanan ilk IŞİD'li tahliye edildi, tekrar örgüte katıldı