Ana SayfaGüncelAİHM tutuklu gazeteci Yücel ile ilgili savunma vermesi için Türkiye’ye son kez mühlet verdi

AİHM tutuklu gazeteci Yücel ile ilgili savunma vermesi için Türkiye’ye son kez mühlet verdi

HABER MERKEZİ – AİHM, yaklaşık 9 aydır tutuklu bulunan Deniz Yücel’in avukatının yaptığı başvuruyla ilgili olarak Türkiye’ye verdiği mühleti son kez olmak üzere 28 Kasım tarihine uzattı. 

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak haberleri nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 14 Şubat Salı günü İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

13 gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında tutulan Yücel, sevk edildiği mahkeme tarafından “örgüt propagandası yapmak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla 27 Şubat’ya tutuklanmıştı.


Merkel’den Deniz Yücel açıklaması: Durum maalesef çok karmaşık


Yücel’in avukatı Veysel Ok’un, hakkında hala bir iddianame bulunmayan ve hakim karşısına çıkartılmayan gazetecinin tutukluluk süresinin 100 günü aşmasının ardından, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) yaptığı başvuru değerlendirilmiş, Türkiye’den 24 Ekim’e kadar savunma istenmişti.

AİHM Türkiye’ye savunma için son kez mühlet verdi

24 Ekim’de AİHM’e başvuran Türkiye’nin altı hafta ek süre istemesinin ardından, AİHM tarafından üç hafta ek süre tanınmış ve Türkiye’nin 14 Kasım’a kadar savunma yapması talep edilmişti.

AİHM, yaklaşık dokuz aydır tutuklu olan Yücel ile ilgili yapılan başvuru kapsamında Türkiye’ye savunma için verdiği süreyi son kez 28 Kasım’a dek uzattı.

DW Türkçe’nin haberine göre Veysel Ok’a AİHM tarafından gönderilen yazıda, “mühletin bir kez daha uzatılmayacağı” kaydedildi.