Ana SayfaÇalışma YaşamıAkkim işçileri’nin eylemi 100. gününde: Ekim Devrimi’ne olan inançla kazanacağız

Akkim işçileri’nin eylemi 100. gününde: Ekim Devrimi’ne olan inançla kazanacağız

HABER MERKEZİ – Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Akkim işçilerinin başlattığı eylem 100. gününde sürüyor. Ekim Devrimi’nin 100. yılını direniş çadırlarında karşıladıklarına dikkat çeken işçilerden Ali Gündüz, “Umuyoruz ki bizim direnişimiz de Ekim devrimi gibi başarıya ulaşır” dedi.

İstanbul’un Arnavutköy ilçesine bağlı Hadımköy’de bulunan Akkim Yapı Kimyasalları Fabrikası’ndaki işlerinden sendikalı oldukları gerekçesiyle çıkarılan işçilerin başlattıkları eylem bugün 100. gününde.

Eylemin ilk gününde bu yana fabrika önünde kurdukları çadırda direnen işçiler, bugün “Akkim direnişi 100. gün” yazılı bir pankart açarak açıklama yaptı.

İşçilerin sözcüsü Ali Gündüz, eylemlerinin ilk günlerinde acemi olduklarını ancak zamanla sınıf bilinçlerinin arttığını söyledi.

Ekim Devrimi’nin 100. yılını direniş çadırlarında karşıladıkları için de mutlu olduklarını dile getiren Gündüz, “Ekim devrimine olan bağlılığımız ve ona olan inancımız bu direniş ile daha da arttı. Umuyoruz ki bizim direnişimiz de Ekim devrimi gibi başarıya ulaşır. İnanıyoruz, kazacağız” dedi.

Previous post
‘Kendi haberini kendin yap’: Kadıköy’de yurttaş haberciliği eğitimi
Next post
Ekim ayı iş cinayetleri: En az 182 işçi yaşamını yitirdi