Ana SayfaGüncelAKP’de 3 il başkanı istifa etti

AKP’de 3 il başkanı istifa etti

HABER MERKEZİ – Ağrı, Hakkari, Muş ve Şırnak il başkanlarının ardından AKP’den Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç istifa etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partide yenilenmeye gitme kararının ardından istifalar sürüyor.

Son olarak partinin Mardin, Van ve Hatay il başkanları görevlerinden ayrıldıklarını açıkladı.

1 Eylül 2015’ten itibaren partinin Mardin İl Başkanı olan Mehmet Ali Dündar, istifasını düzenlediği basın toplantısında duyurdu.

Dündar, yaptığı açıklamada “Görev yaptığımız süre içinde tarihi olaylara tanıklık ettiğimiz bu süreçte, başta FETÖ olmak üzere bütün kirli oluşumlara karşı mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de yarın da kesintisiz devam edecektir. Mücadelemiz kuklalarla değil, kuklacılarla oldu” dedi.

Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ise istifa nedenini “Benim üzerimden partimi yıpratmaya çalışıyorlardı. Bu yıpratmanın önüne geçemediğim için Genel Merkezimle yaptığım görüşmeler sonrası görevi bırakma kararı aldım” sözleriyle açıkladı.

Van İl Başkanı Zahir Soğanda da görevinden istifa etti.

Soğanda, “Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın ve Genel Merkezimizin tavsiyeleri üzerine bugünden itibaren AK Parti Van İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum” ifadelerini kullanarak görevinden ayrıldı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “metal yorgunluğu var” ve “yorulan çekilsin” açıklamalarının ardından AKP teşkilatlarında peş peşe istifalar yaşanmıştı.

Partinin Ağrı, Hakkari, Muş, Şırnak ve Aksaray il başkanları görevlerinden istifa etmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise istifaların ve görevden almaların sürdüğü partide 22 il başkanının daha değişeceğini açıklamıştı.

Çalık, “İstifa bir son değil, bir başlangıç olacaktır” demişti.