Ana SayfaGüncelAKP’ye göre ‘hapis az bile’: Başka ülkede imzacı akademisyenlere yaşam hakkı vermezler

AKP’ye göre ‘hapis az bile’: Başka ülkede imzacı akademisyenlere yaşam hakkı vermezler

HABER MERKEZİ – Plan Bütçe Komisyonu’nda konuşan AKP milletvekili Şahap Kavcıoğlu, barış akademisyenlerini hedef alarak, ‘onlara yaşam hakkının lutfedildiğini’ savundu. Kavcıoğlu’na göre, “Bu bildiriye imza atan hiçbir akademisyene, siyasetçiye, gazeteciye hiçbir ülkede yaşama hakkı bile vermezler”.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Plan Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada ihraç edilen akademisyenler, tutuklu gazeteci ve siyasetçiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Duvar’ın haberine göre, HDP’nin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne verdiği hak ihlalleri ile ilgili raporu eleştiren Kavcıoğlu, partiye yönelik ‘gammazcılık’ suçlamasında bulundu.

Raporda bulunan akademisyenler ve gazetecilerle ilgili ifadeleri eleştiren Kavcıoğlu şunları söyledi:

Akademisyenler ve gazeteciler’ diyorsunuz. Bakın, şöyle bir ifadeyi yazan akademisyene bu ülkede ne yapılması gerekiyor: Kasıtlı ve planlı kıyım… Türkiye’nin kıyım yaptığını söylüyor bir akademisyen. Bu bildirinin altına imza atan hiçbir akademisyenin Türkiye’de akademisyenlik yapmaya hakkı yok. Türkiye’nin öğrencilerine ders anlatmaya hakkı yoktur.

Yaşam hakkı Kavcıoğlu’na göre ‘lütuf’

Kavcıoğlu, 4 Kasım 1950’de Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nce yasayla koruma altına alınan herkesin yaşama hakkının, ‘lütuf’ olduğunu savundu.

Kendisinin de akademisyenlik yaptığını hatırlatan Kavcıoğlu şöyle devam etti:

Türkiye’yi böyle karalayacak, Türkiye’nin kıyım yaptığını, katliam yaptığını yazacak, altına imza atacak. Kimlerle beraber yapıyor bunu? Devlete böyle bir ihanet olur mu ya? Bu bildiriye imza atan hiçbir akademisyene, siyasetçiye, gazeteciye hiçbir ülkede yaşama hakkı bile vermezler, bırak hapishaneyi yaşama hakkı vermezler.

Previous post
Hastane 'nefret söylemi' dedi: Kürtler için 'bırakın gebersinler' diyen çalışanın işine son verildi
Next post
Sivas katliamı sanıklarının avukatlığını yapan İBB Başkanı Uysal: Onlar mağdur