Ana SayfaDünyaAlmanya’da antisemitizm uyarısı: ‘Yahudi olduğunu belli edecek şekilde dolaşmak tehlikeli’

Almanya’da antisemitizm uyarısı: ‘Yahudi olduğunu belli edecek şekilde dolaşmak tehlikeli’

HABER MERKEZİ – İnsan Hakları İzleme Örgütü, Almanya’da artan antisemitizm konusunda uyarıda bulundu. Örgüt’ün Almanya Şubesi Başkanı Michalski, ülkede Yahudi olduğunu belli edecek şekilde dolaşmanın tehlikeli olduğunu söyledi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün Almanya Şubesi Başkanı Wenzel Michalski, Almanya’da antisemitizmin arttığına dikkat çekerek, özellikle okullardaki şiddet eğilimi konusunda uyarıda bulundu.

Deutsche Welle’ye konuşan Michalski, ailesinin de saldırılara maruz kaldığını belirterek, “Saldırganlık düzeyi çok yüksek ve anlaşılan öğretmenler bu durum karşısında ne yapmaları gerektiğini bilmiyorlar” dedi.

Kimseye kipa ile sokaklarda dolaşmayı tavsiye etmediğini vurgulayan Michalski, “Yahudi olduğunu belli edecek şekilde sokaklarda dolaşmak giderek daha tehlikeli bir hâle geldi” şeklinde konuştu.

Okulda ve aile içinde nefret ve şiddet konularına daha fazla değinilmesi gerektiğine işaret eden Michalski, “Almanya için Alternatif’in (AfD) ve sağ popülizmin güçlenmesi ile birlikte daha önce söylenmeyecek şeylerin dile getirilmesinin toplumda artık bir şekilde kabul edildiği görülüyor” dedi.

Michalski, İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün edindiği bilgilere göre, “böyle vakaların sadece Berlin’de değil, Frankfurt, Münih gibi Almanya’nın birçok kentinde” yaşandığını ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Moody's'in Türkiye raporu: Türkiye ekonomisinin büyümesi dirençli; siyasi risk ve dışarıya karşı kırılganlık var
Sonraki Haber
Irak: Son kasabayı da geri aldık, IŞİD'in olduğu tüm bölgeler özgürleştirildi