Ana SayfaDünyaAlmanya’dan Ankara Valiliği’nin LGBTİ film festivalini yasaklamasına tepki

Almanya’dan Ankara Valiliği’nin LGBTİ film festivalini yasaklamasına tepki

HABER MERKEZİ – Ankara Valiliği’nin 16-17 Kasım’da düzenlenmesi planlanan Alman LGBTİ Film Günleri’nin yasaklamasına Berlin’den tepki geldi.

Ankara Valiliği, 16-17 Kasım 2017 tarihlerinde Büyülü Fener Sineması’nda düzenlenecek olan Alman LGBTİ Film Günleri’ni “kamu güvenliği” gerekçesiyle yasakladığını duyurmuştu.


Gerekçe ‘kamu güvenliği’: Ankara Valiliği LGBTİ Film Günleri’ni yasakladı


Ankara Valiliği’nin kararına Almanya’dan tepki geldi.

Almanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, film festivalinin yasaklanmasını eleştirerek, “Sanatın özgürlüğü ve azınlık hakları dokunulmazdır. Bunun Türkiye için de geçerli olması lazım” ifadesini kullandı.

https://twitter.com/MiRo_SPD/status/930898862218326017

DW Türkçe’nin haberine göre etkinliğin organizatörlerinden Pembe Hayat KuirFest ise festivalin sosyal medyada hedef alındığını belirterek, şu açıklamada bulundu:

Bu gösterimlerin provokatif olabileceğini veya terör gruplarının hedef alabileceğini düşünmek, bizim varlığımızı tehdit olarak gören ve bize karşı nefret söylemi kullanan bu insanları ve kurumları meşrulaştırır.

Valiliğin görevi yürüyüşleri ya da etkinlikleri yasaklamak değil, onların güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktır.


PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
Kocaeli'de bir kadına cinsel saldırıdan suçlanan iki polis tutuklandı
Sonraki Haber
Sarraf 'itirafçı' oldu iddiası: 'Cezaevinden çıkarıldı, savcılıkla işbirliğine başladı'