Ana SayfaGüncel‘Ankara’da Erdoğan sonrasına hazırlık yapanlar var’

‘Ankara’da Erdoğan sonrasına hazırlık yapanlar var’

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, ‘Ankara’da Erdoğan sonrasına hazırlık yapan kesimler olduğu’ iddiasında bulundu.

Yaklaşan Rıza Sarraf duruşması öncesi hükümet cephesinden art arda açıklamalar gelirken Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen’den ise çarpıcı bir iddia geldi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Kenan Kırkaya’ya konuşan Bilgen, özellikle iktidar çevresindeki kimi kesimlerin AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrası için hazırlıklara başladığını söyledi.

Seçim barajı ve partiler arası ittifak tartışmalarına da değinen Bilgen, şu açıklamalarda bulundu:

İktidarı uzatmaya ve Erdoğan sonrasına hazırlık hamleleridir bunlar. Erdoğan’la mı yürünecek? Erdoğan’la yürünecekse kim Erdoğan’la yürüyecek? Erdoğan’sız olacaksa kim bu mirası devralıp yürütecek? AKP’nin kurucuları mı, 15 Temmuz’da Erdoğan’a sahip çıkan milliyetçi çevreler mi bu mirasa sahip çıkacak? Seçim takvimi biraz bu güç dengelerine, hesaplaşmalara, bu yeni buluşmalara ya da bu birbirlerine göz kırpmalara bağlı şekillenecek.

Yapılan hazırlıkların sadece iç siyasete ilişkin olmadığını, dış politika boyutunun da olduğunu belirten HDP Sözcüsü, şöyle devam etti:

Sarraf davası ve AKP’nin buna gösterdiği ilgi, Sarraf’ın sağlığının neredeyse bütün Türkiye’nin gündeminden daha önemli öncelikli gördüklerini ilan eden tavırlar, iki günde 3 kez nota vermeler… Türkiye hem uluslararası güçler arasında hem de içeride toplumsal bastırma öteleme, OHAL yöntemleri ülkeyi yönetemez hale getiren bir tablo ile karşı karşıya.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soçi'deki zirvenin ardından Erdoğan, Putin ve Ruhani'den ortak bildiri
Sonraki Haber
El Fetih ile Hamas anlaştı, Filistin'de genel seçimin tarihi belli oldu