Ana SayfaGüncelAtık hurdalar heykelle hayat buldu

Atık hurdalar heykelle hayat buldu

HABER MERKEZİ – Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde eğitim gören Cem Özkan, hurda malzemelerden birbirinden ilginç heykeller yapıyor. Metalle tasarımlarının daha da özgünleştiğini söyleyen Özkan, bu heykellerle bir sergi açmak istediğini söylüyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü son sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Cem Özkan, atık hurda malzemeleri ilginç sıra dışı dönüştürüyor.

Metalden gemiler, astronot, bilim kurgu karakterleri ile hayvan figürleri yapan Cem Özkan, çalışmalarına  Eskişehir’in merkeze bağlı köyü olan Keskin Mahallesi yakınlarındaki bir tanıdığına ait atölyede başladığını söylüyor.

Metalin kendisini kısıtlamadığını belirten Özkan yaratım sürecini şöyle anlatıyor:

Birkaç parçayı koyduktan sonra tasarımını kafamda öyle şekillendiriyorum ve düşüncelerimi buraya aktarıyorum. Metal parça bütüne gittiği için tasarımını daha da özgürleştiriyorum. Metal sizi kısıtlamıyor. Beni daha çok öğrenmeye sevk ediyor.

‘Sergi açmak istiyorum’

Hurdadan heykellere ilk etapta figüratif başladığını söyleyen Özkan şöyle devam ediyor:

Bilim kurgusal düşüncelerim olsun, oyunlar, okuduğum şeyler. Onlara yönelik çalışmada bulundum. Metalin kişiliğini kullandım. Çalışmalarda atık malzemeler kullandım ve sacı şekillendirdim. Yaptığım atın üzerinde çok fazla atık parçalar ve dökümler var. Bir yılda bu atı tamamladım. Eserlerimle sergi açmak istiyorum.