Ana SayfaGüncelAvustralya’nın iadesini istediği IŞİD’li: Kobani’de yaralandım, Türkiye’de yargılanmak istiyorum

Avustralya’nın iadesini istediği IŞİD’li: Kobani’de yaralandım, Türkiye’de yargılanmak istiyorum

HABER MERKEZİ – Avustralya’da aranan suçlular listesinde ilk sırada olan Kilis’te yakalanan IŞİD’li Neil Christopher Prakash için Avustralya’nın iade isteği üzerine Kilis Ağır Ceza Mahkemesi’nde iade davası açıldı. Örgütten kaçıp Türkiye’ye geldiğini söyleyen Prakash ise Kobani’de yaralandığını vurgulayarak, “Türkiye’de yargılanmak istiyorum” dedi.

Suriye’den 24 Ekim 2016’da kaçak yollarla Türkiye’ye girerken Kilis’te yakalanan ve Avustralya’da ‘en çok aranan suçlular’ arasında olan IŞİD üyesi Neil Christopher Prakash hakkında Avustralya’nın talebi üzerine açılan iade davası Kilis Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Habertürk’ten Veysi İpek’in haberine göre kaldığı Gaziantep Cezaevi’nden SEGBİS üzerinden mahkemeye ifade veren Prakash, IŞİD tarafından kandırıldığını, örgütten ayrılıp Türkiye’ye kaçtığını iddia ederek, iade edilmemesini istedi.

Prakash ayrıca, Kobani yakınlarında yaralanmış olmasını da iade edilmemesine gerekçe olarak öne sürdü.

“Türkiye’de yargılanmak istiyorum” diyen Prakash’ın ifadesi şöyle:

Ben Müslüman biriyim. IŞİD’liler İslam devleti kurulacağını söyleyerek ikna ettiler. 2 yıl Musul, İdlib ve Münbiç’te savaştım. Kobani yakınında yaralandım. Örgütün İslam’dan başka amaçlarının olduğunu fark ettim. Bu nedenle örgütten ayrıldım. Türkiye’ye giriş yaparken yakalandım. Korktuğum için kendimi Kamboçyalı Piseth Doung diye tanıttım. IŞİD’e katıldığım için pişmanım. Türkiye’de yargılanmak istiyorum. Avustralya’ya iade edilmek istemiyorum. Bir ülkeye gönderilmem gerekiyorsa, Müslüman bir ülkeye gönderin.

Duruşma 26 Aralık’a ertelendi.

 

Previous post
İstanbul'da bir kadın eşi tarafından öldürüldü
Next post
Bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakıp gasp eden erkek gözaltına alındı