Ana SayfaEkonomiBağdat Caddesi ‘dönüşemiyor’: İnşaat projeleri durma noktasında, kiralar fırladı, satış yok

Bağdat Caddesi ‘dönüşemiyor’: İnşaat projeleri durma noktasında, kiralar fırladı, satış yok

HABER MERKEZİ – Bağdat Caddesi’nde 100’e yakın inşaat projesinin durma noktasına geldiği, yıkımların yarattığı konut açığı nedeniyle kiraların iki-üç katına ulaştığı, satılığa çıkan dairelerin çokluğu nedeniyle de satışların yavaşladığı belirtiliyor.

İstanbul’un popüler caddelerinden Bağdat Caddesi’nde 2 bin konutluk 100’e yakın inşaat projesinin durma noktasına geldiği bildirildi.

Bu durumun bölgede yaklaşık 2 bin konutun zor durumda olduğunu gösterdiği belirtiliyor.

Dünya Gazetesi’nden Leyla İlhan’ın haberine göre plansız kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkımların yarattığı konut açığı nedeniyle Cadde’de kiralar iki-üç katına ulaşmış durumda.

Satılığa çıkan dairelerin çokluğu nedeniyle de satışlar yavaşlamış halde.

Gazete bölgedeki durumu şöyle aktarıyor:

Türkiye’de dönüşümün lokomotifi olan cadde üzeri ve yakın çevresinde bir anda yoğun şekilde başlayan dönüşüm ise adeta bölgeyi felç etti. Caddenin havası ve geleceğiyle öngörüler nedeniyle yüzlerce firma bir anda bölgeye akın etti.

Öteden beri bölgede iş yapan markalara bir anda Anadolu’dan ve başka bölgelerden gelenler eklendi, Bağdat Caddesi’nde çalışan müteahhit sayısı 500’ü aştı. Sayı artınca rekabetin getirdiği yakıcı problemler de arka arkaya ortaya çıkmaya başladı.

Kat maliklerinin ise yarım kalan projelerin tamamlanması için formüller geliştirdiği, işi ‘anlaşarak bitirmeye çalıştığı’ belirtiliyor.

Gazeteye konuşan Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Melih Tavukçuoğlu ise yaşanan sıkıntıları fırsata çevirmek isteyen “çantacıların” ortaya çıktığını söylüyor.

Tavukçuoğlu, “Çok sayıda müteahhit sorun yaşıyor. Çantacılar sorunlu firmalara gidip yarı fiyatına daire alıyorlar. Spot piyasa oluşuyor” diyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
15 gündür açlık grevindeki Kılıç: İşimize geri dönene kadar direnişimiz devam edecek
Sonraki Haber
'Latmos'un Kayaları' Öteki Yayınları'ndan çıktı