Ana SayfaGüncelBahçeli: Sarraf denilen şarlatan Türkiye’de yargılanmalı

Bahçeli: Sarraf denilen şarlatan Türkiye’de yargılanmalı

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ABD’deki Rıza Sarraf davasıyla ilgili olarak, “Bu kirli şahıs, bu suçlar için Türkiye’ye iade edilmeli, ABD bu konuda elindeki bilgi ve belgeleri Türkiye’ye vermelidir. Yargılanmalı, cezasını çektikten sonra da Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli’nin gündeminde ABD’de tutuklu olarak bulunan ancak dünkü jüri seçimlerinde ismi “olası tanıklar” arasında geçen Rıza Sarraf’ın davası vardı.


Sarraf duruşmaya katılmayacak: Sanık, ‘tanık’ mı oldu?


Davanın siyasallaştığını belirten Bahçeli, “Bu kirli şahıs, bu suçlar için Türkiye’ye iade edilmeli, ABD bu konuda elindeki bilgi ve belgeleri Türkiye’ye vermelidir. Yargılanmalı, cezasını çektikten sonra da Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır” diye konuştu.

Bahçeli, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Şu sıralarda ABD’de süren bir yargı süreci vardır. Aynı zamanda Türk vatandaşı olan İran kökenli karanlık bir şahıs üzerinden adeta Türkiye yargılanmak, sanık sandalyesine oturtulmak istenmektedir. ABD’deki dava siyasallaşmıştır. Sanığı, tanığı, itirafçısı, yargıcı ile Türkiye’yi hedef alan bir komplo senaryosu sahneye konulmuştur. Zarrab denilen şarlatan bir suç işlediyse yargılansın ve hakettiği cezaya çarptırılsın. Bu kirli şahıs, bu suçlar için Türkiye’ye iade edilmeli, ABD bu konuda elindeki bilgi ve belgeleri Türkiye’ye vermelidir. Yargılanmalı, cezasını çektikten sonra da Türk vatandaşlığından çıkarılmalıdır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meclis Başkanı 'Sorulamayacak konu' dedi, işkencenin aydınlatılması talebini reddetti
Sonraki Haber
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Pentagon'un YPG açıklaması MGK'de görüşülecek