Ana SayfaGüncel‘Bahçeli’nin fedaileri yaptı’: TÜYAP’ta Kırmızı Kedi Yayınevi’nin yazarına saldırı

‘Bahçeli’nin fedaileri yaptı’: TÜYAP’ta Kırmızı Kedi Yayınevi’nin yazarına saldırı

HABER MERKEZİ – TÜYAP’ta Kırmızı Kedi Yayınevi standında Meral Akşener kitabı için imza etkinliği düzenleyen yayınevinin yazarı Sabahattin Önkibar’a saldırı gerçekleşti. Yayınevi çalışanlarının da yaralandığı saldırıya dair konuşan Önkibar, “Devlet Bahçeli’nin organize olmuş fedaileri bunlar, çok belli” dedi.

36. TÜYAP Kitap Fuarı’nın ilk günü saldırılara sahne oldu.


Kitap fuarında gazeteye yasak: TÜYAP’ta 6 kişi darp edilerek gözaltına alındı


Kırmızı Kedi Yayınevi standında imza etkinliği olan, eski MHP’li Meral Akşener’in portresini sunan “Asena” isimli kitabın yazarı Sabahattin Önkibar’a saldırı gerçekleşti.

Yaklaşık on kişinin gerçekleştirdiği saldırıda Kırmızı Kedi Yayınevi çalışanları da yaralandı.

Önkibar saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Bir kitaba dahi tahammül edemeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Türkiye’nin geldiği nokta budur ama eğilmeyeceğiz inatla mücadele edeceğiz” dedi.

Saldırıya uğrayan yazar Odatv’ye yaptığı açıklamada ise saldırıyı gerçekleştirenleri “Bahçeli’nin fedaileri” sözleriyle tanımladı:

‘Asena’ adlı kitabımı kastederek, neden yazdığımı sordular önce. Ben de ‘gazetecilik yaptığımı’ belirtim. Devlet Bahçeli’ye dair bir önceki kitabımın öfkesi de var. Ve bir yumruk attılar. Devlet Bahçeli’nin organize olmuş fedaileri bunlar, çok belli. Panik halindelerdi. Yerlerde kanlı kitaplar var. Ben kitap yazmaya ve Kırmızı Kedi Yayınevi ile birlikte olmaya devam edeceğim.

Kırmızı Kedi Yayınevi’nin sahibi Haluk Hepkon ise açıklamasında “Türkiye’de içinde olduğumuz hoşgörüsüzlük ve demokrasi karşıtı ortamın yansımasıdır bu saldırı. Böylesi ilk kez yaşanıyor” dedi.

Daha önce yayınevine yönelik başka saldırıların olduğunu ancak saldırganların serbest bırakıldığını hatırlatan Hepkon, “Geldiğimiz nokta bu. Dün de vurguladığımız gibi, hiçbir şekilde geri adım atmayacağız” dedi.

Konuya dair bir açıklama da CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’tan geldi.

CHP’li vekil, yazar Sabahattin Önkibar’a yönelik saldırıyı kınadı, “Barbarlık İstanbul’un göbeğinde kol geziyor” dedi ve ekledi: “Fikirlerini beğenmediğiniz yazarlara saldırarak susturmaya çalışmak, acizlik göstergesidir”.

Yayınevinden mesaj

Saldırının ardından yayınevi Twitter üzerinden şu mesajı paylaştı:

Önkibar’ın kitabı hakkında

Sabahattin Önkibar’ın “Asena” isimli kitabı, eski MHP’li şimdi ise İYİ Parti Genel Başkanlığını yürüten Meral Akşener’in siyasi geçmişini mercek altına alıyor.

Kitabın tanıtımında, Önkibar’ın, “Akşener’in Erdoğan’a rakip olup olamayacağı tartışması ekseninde, dünden bugüne olaylar ve portreler galerisi oluşturduğu” belirtiliyor.

Previous post
'Hayatım tehlikede' diyen Lübnan Başbakanı istifa etti
Next post
TÜYAP'ta Demirtaş'ın 'Seher'ine yoğun ilgi