Ana SayfaGüncelBalıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı belli oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı belli oldu

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Ahmet Edip Uğur’un yerine, AKP’nin aday gösterdiği Zekai Kafaoğlu geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istemesi ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bırakan Ahmet Edip Uğur’un yerine Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu geldi.

Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçmek üzere düzenlenen toplantıda, Meclisin MHP Grubu da AKP adayı Kafaoğlu’na destek verdi.

CHP’li Meclis Üyeleri ise oylama öncesi salondan ayrıldı.

Yapılan seçimin ikinci turunda 64 oy alan Kafaoğlu, başkan seçildi.

Zekai Kafaoğlu kimdir?

1961 yılında Balıkesir’in Gökçeyazı beldesinde doğan Zekai Kafaoğlu, ilk ve ortaokulu burada tamamladı. Lise eğitimini ise Balıkesir İmam Hatip Lisesi’nde aldı.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olan ve kamu hastanelerinde diş hekimi olarak görev yapan Kafaoğlu, Sağlık Bakanlığı Bakan Müşavirliğinden sonra Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Kurucu Başhekimliği görevinde bulundu.

Refah Partisi’nde İl Müfettişliği, Fazilet Partisi’nde İl Başkanlığı yapan Kafaoğlu, AKP Balıkesir Kurucu İl Başkan Yardımcılığı görevini de üstlendi.

Kafaoğlu, 1999 yılında Fazilet Partisi, 2002 ve 2007 yıllarında AKP’den milletvekili adayı olurken, 30 Mart 2014 yerel seçiminde AKP’den Altıeylül Belediye Başkanı seçildi.




Önceki Haber
Yerel mahkemeden tutuklu CHP milletvekili Enis Berberoğlu kararı
Sonraki Haber
Ankara Katliamı’ndan yaralı kurtulmuştu: 2 yıldır tedavisi süren Cihan Andiç taburcu edildi