Ana SayfaDünyaBaşbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüştü

Başbakan Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüştü

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in görüşmesi sona erdi.

ABD’de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Beyaz Saray’da görüştü.

1 saat 20 dakika süren görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Başbakan Yıldırım’ın Dışişleri Başdanışmanı Kerim Uras da katıldı.

Görüşmede ABD-Türkiye arasında yaşanan vize krizinin ve Gülen’in Türkiye’ye iadesinin yanı sıra Suriye konularının gündeme geldiği gelen bilgiler arasında.

Beyaz Saray’dan açıklama

Görüşmenin ardından ilk açıklama Beyaz Saray’dan geldi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Başbakan Binali Yıldırım Beyaz Saray’daki görüşmede Türkiye ile ABD arasında devam eden stratejik ortaklığı teyit ettiler.

İki lider bu görüşmenin Türkiye-ABD ilişkilerinde yeni bir sayfa açmaya vesile olmasına ilişkin umutlarını dile getirdiler ve ikili ilişkilerde yapıcı bir diyalog ihtiyacının üzerinde anlaştılar.

Ortadoğu’daki istikrar ve güvenliğin ABD ile Türkiye’nin ortak çıkarına olduğunun altı çizilerek bu hedefe ulaşılması için hükümetler arası danışmaların arttırılması kararlaştırıldı.

Başkan Yardımcısı Pence, Türkiye’nin küresel güvenliğe ve IŞİD ile mücadeleye yaptığı katkılardan dolayı Başbakan Yıldırım’a teşekkür etti.

Başkan Yardımcısı, Türkiye’de olağanüstü hal altında tutuklu olan ABD vatandaşları, konsolosluk personeli, sivil toplum temsilcileri ve gazetecilerin durumuna ilişkin derin kaygılarını paylaştı ve bu davaların şeffaf bir biçimde çözüme kavuşturulmasını talep etti.