Ana SayfaGüncel‘Başkanlığı’ öven Bahçeli’den bir ‘seçim barajı’ çağrısı daha

‘Başkanlığı’ öven Bahçeli’den bir ‘seçim barajı’ çağrısı daha

HABER MERKEZİ – AKP ile yan yana olmaya devam edeceklerini belirten MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘Başkanlık sistemi’ni överek, “temsilde adalet” vurgusu yaptı ve “Yüzde 10 seçim barajı tıkanmaya yol açmayacak şekilde yeniden ele alınmalıdır” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada daha önce gündeme getirdiği seçim barajı konusuna değindi ve AKP’yle işbirliği mesajı verdi.

2019’daki seçim gündemdeyken son anketlerde partisinin seçim barajının altında görünmesinin ardından “Yüzde 10 seçim barajı düşürülmeli” diyen Bahçeli, “MHP’nin baraj maraj sorunu asla yoktur” dedi ve şunları söyledi:

Yüzde 10 barajı seçmen oylarınının TBMM’de temsil edilememesi sorununu doğurmaktadır. Önemli bir adaletsizliktir. Yüzde 10’a kafayı takanlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile artık baraj, yüzde 50+1’e çıkmıştır. Yönetimde istikrar ilkesi sağlanacağına göre temsilde adaletin temin edilmesine yönelik engel teşkil ettiği açık olan yüzde 10 seçim barajı tıkanmaya yol açmayacak şekilde yeniden ele alınmalıdır.

AKP ile işbirliğine devam mesajı

MHP lideri Bahçeli, AKP ile yan yana olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, şunları ifade etti:

Partimiz, 7 Ağustos Yenikapı ruhu ve 16 Nisan halk oylaması şuurunun gereği olarak AK Parti ile Cumhurbaşkanı Hükümet etme sistemini 2019’da tam manasında tesis etmek maksadıyla, sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir.

Son anketlerde baraj altında ya da sınırda

MHP lideri Bahçeli’nin seçim barajı çıkışı, 2019’daki seçim öncesine ve MHP’den ayrılanların Meral Akşener öncülüğünde kurduğu İYİ Parti’nin anketlerdeki yükselişi sonrasına denk geldi.

Bu anketlerden sonuncusu olan SONAR’ınkinde, MHP yüzde 7.78 oran ile barajın altında kalıyor, İYİ Parti ise büyük çıkış yaparak yüzde 16.06 oranında görünüyordu.

KONDA da yaptığı son seçim anketinde MHP’yi baraj sınırında gösteriyordu.


Gündem seçim barajı: Kim ne dedi?

MHP ve AKP’den yeni ‘seçim barajı’ açıklamaları

Kılıçdaroğlu’dan ‘seçim barajı’ açıklaması

HDP’den ‘seçim barajı’ açıklaması