Ana SayfaGüncelBelediye ‘fotomontaj’ demişti: Rakka’da bulunan logolu aracın görüntüleri de ortaya çıktı

Belediye ‘fotomontaj’ demişti: Rakka’da bulunan logolu aracın görüntüleri de ortaya çıktı

HABER MERKEZİ – IŞİD’den kurtarılan Rakka’da üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun bulunduğu bir kamyonetin fotoğrafı ortaya çıkmıştı. Belediyenin ‘fotomontaj’ dediği kamyonetin bu kez de görüntüleri ortaya çıktı.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), 19 Ekim’de IŞİD’den kurtardığı Rakka’da üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun bulunduğu bir kamyonetin fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

Olayın gündem olması sonrası belediyenin ‘fotomontaj’ dediği kamyonetin bu kez de görüntüleri ortaya çıktı.

Etkin Haber Ajansı tarafından yayımlanan görüntülerde belediyenin fotomontaj iddiasının aksine kamyonette Konya Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun olduğu net bir biçimde görülüyor. Görüntülerde ayrıca kamyonun künyesinin görüntüleri de yer alıyor.

Ne olmuştu?

Üzerinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin logosunun bulunduğu kamyonetin fotoğrafının ortaya çıkmasının ardından Konya Büyükşehir Belediyesi’nden art arda iki açıklama gelmişti.

Belediye ilk açıklamasında aracın üzerinde bulunan logonun belediyenin 15 yıl öncesinde kullandığı logo olduğunu savunmuştu.

Açıklamada, “Araç kapısının üzerindeki logo bizim yaklaşık 15 yıl önce kullandığımız bir logoydu. Onlar çok eski araçlar. 20-30 yıllık. Bizim öyle, araç kapısının üzerindeki gibi logomuz yok. Biz 2004 yılından beri farklı bir logo kullanıyoruz. Mutemelen bizim eski hurdaya çıkmış araçlarımız ihale ile satılıyor. O araçlardan biri olabilir. Doğru mu, değil mi araştırıyoruz. Konuyla ilgili gün içinde resmi açıklama yapacağız” ifadeleri kullanılmıştı.

Ancak belediyenin internet sitesinde hizmetlerde kullanılan araçların fotoğraflarının paylaşıldığı bölümde aynı logonun araçlarda kullanıldığı görülmüştü.

Belediyeden yapılan ikinci açıklamada ise fotoğrafın fotomontaj olduğu ileri sürülerek, “Sosyal medyada ve internet sitelerinde yayınlanan fotoğraflardaki araç belediyemiz envanterine kayıtlı bir araç değildir. Söz konusu fotoğrafların nerede ve nasıl çekildiği belli olmadığı gibi fotomontaj olma ihtimali de oldukça yüksektir. Zira fotoğraftaki aracın alt ve üst yapısı ile oynanmış ve birbiri ile uyumlu olmadığı rahatlıkla görülmektedir. Araç üzerinde görünen logo belediyemizin kullandığı resmi logosu da değildir” denilmişti.


Rakka’da Türkiye’den bir araç bulundu, Konya Belediyesi açıklama yaptı