Ana SayfaGüncelBelediyenin işten çıkardığı Mahir Kılıç 10 gündür açlık grevinde

Belediyenin işten çıkardığı Mahir Kılıç 10 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı işçilerden Mahir Kılıç, 10 gündür açlık grevinde. Kılıç, eylemini 60 gün sürdüreceğini, eğer olumlu bir sonuç gelmezse de 61’inci günde suyu ve şekeri de keserek ‘ölüm orucu’na başlayacağını söylüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 200’ün üzerindeki işçiden biri olan Mahir Kılıç, 13 Kasım’da işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemini sürdürüyor.

Belediye tarafından “verimlilik ve performans yetersizliği” gerekçe gösterilerek işten çıkarılan Mahir Kılıç, bugün açlık grevinin 10’uncu gününde.

Kılıç, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın duruşmasına katılmak için aldığı izin nedeniyle işten atıldığını açıklamıştı.

“İşime geri dönmek için bu mücadeleyi veriyorum” diyen Kılıç, herhangi bir olumlu dönüş oluncaya dek açlık grevini sürdüreceğini ifade ediyor.

Kılıç, açlık grevi eylemini 60 gün olarak belirlediğini, eğer olumlu bir sonuç gelmezse 61’inci günde suyu ve şekeri de keserek ‘ölüm orucu’na başlayacağını söylüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'900 IŞİD'li Türkiye'ye geçti' iddiası Meclis gündeminde
Sonraki Haber
'HDP ile mücadelesini' anlatarak kendini savunan eski kaymakamdan savcıya: Belki kanaatını etkiler