Ana SayfaDünyaBritanya’da aşırı sağcı bir grubun üyelerini ‘askeri eğitime’ gönderdiği ortaya çıktı

Britanya’da aşırı sağcı bir grubun üyelerini ‘askeri eğitime’ gönderdiği ortaya çıktı

 HABER MERKEZİ – Beyazların üstünlüğünü savunan aşırı sağcı bir grubun, üyelerini Britanya’dan Avrupa’nın çeşitli yerlerinde bulunan ‘askeri eğitim kampına’ gönderdiği ortaya çıktı.

Beyazların üstünlüğünü savunan, pan-Avrupacı “Generation Identity” (GI/ Nesil Kimliği) isimli grubun, Britanya’da yasal olarak geçtiğimiz ay kurulmasına karşın, uzun süredir faaliyet yürüttüğü öğrenildi.

Altı ay boyunca üyeleri gibi davranan bir kişinin, gizlice videoya çekmesi sonucu aşırı sağcı grubun üyelerini Britanya’dan Avrupa’nın çeşitli yerlerine göndererek, ‘askeri eğitim almalarını sağladığı’ ortaya çıktı.

Independent’ın haberine göre videoya çeken kişi bir hafta süren ve 200 kişinin katıldığı ‘askeri kamp’ hakkında, “Günde iki saat eğitim görüyorduk. Haftanın sonunda, askeri bir geçit yapılıyor. Biber gazları, bütün ekipmanları var, çok gerçekçi bir kamp” dedi.

Fransa’da ortaya çıkan ve Avrupa’ya yayılan, beyazların üstünlüğünü savunan GI yetkilileri ise ‘ırkçı olmadıklarını’ iddia ederek, “yerli Avrupalıları” temsil ettiklerini, “büyük bir yer değiştirme sonucu beyazların azınlık durumuna geldiğini” savundu.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Ekim Devrimi'nin 100. yılında 'Sinemada Devrim Yılları' konuşulacak
Next post
Mardin'de öğrenci servisi kaza yaptı: 2'si ağır 15 kişi yaralı