Ana SayfaEkonomi“Bütçe her yıl katlanarak artacak” diyen Kasırga açıkladı: Saray’ın devlete maliyeti 1.37 milyar lira

“Bütçe her yıl katlanarak artacak” diyen Kasırga açıkladı: Saray’ın devlete maliyeti 1.37 milyar lira

HABER MERKEZİ – Saray’ın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masraflarıyla ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Saray’ın maliyetini 1 milyar 370 milyon lira olarak açıkladı. Cumhurbaşkanlığı bütçesinin önümüzdeki yıl daha da katlanarak artacağını ifade eden Kasırga, “Bu asla savurganlık ifadesi değildir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Saray’ın ve Erdoğan’ın masraflarıyla ilgili soruları yanıtladı.

Öte yandan Kasırga, MİT’in Cumhurbaşkanlığına bağlanması ve Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlarının sayısına yönelik de bilgi verdi.

“Cumhurbaşkanlığın bütçesi katlanarak artacak”

Cumhurbaşkanlığı bütçesinin her yıl artmasına ilişkin konuşan Kasırga, “Cumhurbaşkanlığımızın bütçesi her yıl artıyor. Önümüzdeki yıl daha da katlanarak artacaktır. Bu asla savurganlık ifadesi değildir. Bütçemizde yer alan her kuruşu, aziz milletimizin, şehitlerimizin, fakir fukara insanlarımızın bir emaneti bilincinde harcıyoruz. Bütçenin ve harcamaların artması, yapılan yatırımlarından, hizmetlerin çoğalmasından, ilgi alanlarımızın artmasından kaynaklanmaktadır.” dedi.

Saray’ın yapım maliyetinin tamamının Başbakanlık tarafından karşılandığını aktaran Kasırga, maliyetinin ise 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklandığını söyledi.

Sonradan bazı şeyler aldıklarını dile getiren Kasırga, “Tablo gibi, tanesi bin 500 dolar diye kamuoyuna deklare edilen esasında 70-80 liradan ibaret bardaklar aldık. Tanesi bir buçuk milyon denen ama 5 bin 400 liraya mal ettiğimiz masalardan aldık. Bu nevi harcamalar da yaptık. Külliyenin devlete maliyeti 1 milyar 370 milyon liradır. Onun dışındaki harcamalarımız Sayıştay denetiminden geçen harcamalardır.” ifadelerini kullandı.

MİT’e ayrılan bütçe ve başdanışman sayısı

Cumhurbaşkanlığı’na bağlanan MİT’in bütçesi de 2017 yılına göre yüzde 17 oranında arttırıldı. 2018 MİT Bütçesi ise 2,335.535.000. TL olarak belirlendi.

Kasırga, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Cumhurbaşkanlığına bağlanmasından sonra beş hususta teknik düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, bu beş husustan birinin de bütçeyle ilgili olduğunu ve çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Milletvekillerinin sorusu üzerine Saray’da 36 başdanışman olduğuna belirten Kasırga, “Bu başdanışman arkadaşlarımızın çoğunluk itibarıyla hukukçu, ekonomi ve kamu yönetimi mensubu olduğunu biliyorum. Aldıkları ücret ise 6 bin 400 ek göstergeye tabi devlet memurlarının almış olduğu ücrettir. Özel bir ücret almazlar. Külliyede bu arkadaşlarımıza sadece uçak gideri öderiz, harcırah ödemeyiz.” şeklinde konuştu.