Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu’ndan Afrin açıklaması

Çavuşoğlu’ndan Afrin açıklaması

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin’e olası bir operasyonun sinyalini verdi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak “bir gece ansızın gelebiliriz, girebiliriz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf’la görüşmesi sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Suriye’deki gelişmelere değinen Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Nasıl daha önce Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesinde Kilis’e ve bölgeye tehdit geldiği zaman hiç tereddüt etmeden o bölgeye girdiysek, DEAŞ’ı temizlediysek, Afrin veya başka bir bölgeden de Türkiye’ye yönelik tehdit geldiği zaman hiçbir tereddüt göstermeden oralara gireriz, oraları teröristlerden temizleriz. Yani Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bir gece ansızın gelebiliriz, girebiliriz.

MGK’de de Afrin’e operasyon sinyali verilmişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 28 Kasım’da yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yapılan açıklamada Afrin’e olası bir operasyonun sinyali verilmişti.

Açıklamada, “TSK unsurlarının İdlib gerginliği azaltma bölgesinde ‘gözlem misyonu’nu başarıyla sürdürdüğü, bu görevin Batı Halep’le Afrin yakınlarında da yerine getirilmesiyle huzur ve güven ortamını gerçek manada sağlanabileceği mütalaa edilmiştir. İdlib’deki misyon Afrin yakınlarında da yerine getirilmeli” ifadeleri kullanılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sarraf'ın iddialarının ardından hükümetten ilk açıklama
Sonraki Haber
4 milyar insanın hiçbir sosyal güvenlik hakkı yok