Ana SayfaGüncelÇED tamamlanmadı, inşaat sürüyor: Nükleer karşıtlarından Akkuyu davasına katılım çağrısı

ÇED tamamlanmadı, inşaat sürüyor: Nükleer karşıtlarından Akkuyu davasına katılım çağrısı

HABER MERKEZİ – Nükleer Karşıtı Platform Mersin Şubesi, ÇED süreci tamamlanmamasına rağmen  Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşaatının sürdürüldüğünü belirterek,  22 Kasım’da Danıştay’da görülecek ÇED iptal davasına katılım çağrısı yaptı.

Nükleer Karşıtı Platform Mersin şubesi, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için bir basın açıklaması yaptı.

Mimarlar Odası Mersin Şube binası önünde bir araya gelen NKP adına açıklama yapan Mersin Sözcüsü avukat Alpay Antmen, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin tamamlanmamasına rağmen Akkuyu’da inşaatın başlatıldığını belirtti.

ETHA’nın haberine göre santralde iş makinelerinin çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Antmen, “Proje şirketi bakanlıktan izin verildiğini söylese de çalışmaların yürütüldüğü alanların bir kısmı bu izin alanının dışında kalmasına rağmen orada da kazılar yapılmaya devam etmektedir” dedi.

Ankara’da görülecek ÇED iptal davasına çağrı

Çevre Kanunu’nun 10. maddesindeki “ÇED olumlu kararı veya ÇED gerekli değildir kararı alınmadıkça bu projelerle ilgili onay, izin ve kullanım ruhsatı verilmez” denildiğine dikkat çeken Antmen, başlatılan inşaatın kanunsuz olduğunu ve durdurulması gerektiğini belirtti.

22 Kasım’da Danıştay’da görülecek duruşmanın çok önemli olduğunu kaydeden Antmen,ÇED iptali davasının Ankara’da görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.