Ana SayfaGüncelCezaevi ‘intihar’, aile ‘öldürenleri biliyoruz’ dedi: Ardında iki mektup bırakmış

Cezaevi ‘intihar’, aile ‘öldürenleri biliyoruz’ dedi: Ardında iki mektup bırakmış

HABER MERKEZİ – Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi’nde Mehmet Kil adlı tutuklunun kendini asarak intihar ettiği iddia edildi. Ancak iddiayı ‘düzmece’ olarak niteleyen aile, “Psikolojik bir rahatsızlığı yoktu; intihar etmedi, öldürüldü” diyor. Soruşturmada hala bir gelişme yaşanmazken, Kil’in ailesine ve arkadaşlarına yazdığı iki mektup olduğu ortaya çıktı. Mektuplara ise savcının “incelemek” üzere el koyduğu belirtiliyor.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 24 yaşındaki Mehmet Kil’in 24 Ekim’de Adana 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşması öncesi A Blok 3 Nolu koğuşunda intihar ettiği iddia edildi.

Cezaevi yönetimi Kil’in koğuşun banyosunda kemeriyle intihar ettiği iddiasını 25 Ekim sabahı aileye telefonla bildirdi.

Kil’in cenazesi aynı günün akşamında polis tarafından ablukaya alınan Seyhan ilçesindeki Küçükoba Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Aile: İntihar değil, öldürüldü

Olayın ardından yakınları ise Kil’in intihar etmediğini öldürüldüğünü iddia etti.

Ağabey Şahin Kil, özellikle son günlerde kardeşinin baskı uygulayan gardiyanlar tarafından ölümle tehdit edildiklerini belirttiğini söyledi:

Kardeşim ile en son geçtiğimiz Pazartesi günü (16 Ekim) açık görüşte görüştük. Kardeşim sürekli ‘Ağabey gardiyanların baskısı git gide artıyor. Gece saatlerinde koğuşlar basılarak köpeklerle arama yapılıyor’ diyordu. Sadece bu baskılar değil tabi, sözlü ve fiziki baskıların da olduğunu söylüyordu.

Cezaevi görüşünde kardeşinin iyi göründüğünü ve durumunun iyi olduğunu dile getiren ağabey Kil, kardeşinin intihara kalkışabilecek herhangi psikolojik rahatsızlığının olmadığının altını çizdi.

İntihar iddiasını “düzmece” olarak nitelendiren ağabey Kil, kardeşinin ölümünde gardiyanların olduğunu savundu ve görüşteki diğer detayları şöyle aktardı:

Görüşte kardeşim, cezaevinin başgardiyanı ve diğer gardiyanlarla sert bir şekilde tartıştığını ve fiziki anlamda kavga ettiklerini söylemişti. Saldırının ardından gardiyanlar kardeşimi ve arkadaşlarını ‘Sizin buradan ancak ölünüz çıkar’ şeklinde tehdit etmiş. Buna rağmen kardeşim ‘Ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar biz direniyoruz. Bizi yıldıramazlar. Direnişimiz onları deli ediyor’ demişti.

Ağabey Kil, “Kardeşimi öldürenleri biliyoruz. Her ne olursa olsun sorumluları bulmak için bu olayın üstüne gideceğiz. Bu olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Kil’in avukatı: Yazdığı iki mektuba el konuldu

Kil’in avukatı Mehmet Nuri Toprak da olayın yaşandığı ilk günden itibaren Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldığını ve soruşturmanın halen devam ettiğini aktardı.

Kil’in arkadaşlarına ve ailesine iki adet mektup yazdığını kaydeden Toprak, savcılık tarafından mektuplara el konulduğunu söyledi.

Bloktan sorumlu gardiyan ve Kil’in koğuş arkadaşlarının ifadelerinin alındığını ifade eden Toprak, şunları anlattı:

Şu an için Kil’in olayı ile ilgili alabildiğimiz bir bilgi yok. Bizler de savcılığın olayla ilgili bilgi vermesini bekliyoruz. Savcılığa Kil’in ölümü ile ilgili tüm delillerin toplanması için başvurumuz oldu. Savcılığın bu yönlü bir çalışması var. Bizler, Kil’in kesin ölüm sebebinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz.

Soruşturma sürüyor

Kil’in şüpheli ölümü ile ilgili aynı gün Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor.

Ancak soruşturmada halen bir gelişme yaşanmış değil.