Ana SayfaGüncelCHP’den Erdoğan’ın ‘belge çağrısı’na yanıt

CHP’den Erdoğan’ın ‘belge çağrısı’na yanıt

HABER MERKEZİ – CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “Madem belge var savcılıkla milletle paylaş” sözleriyle CHP lideri Kılıçdaroğlu’na seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi: “Bizim savcılıkta işimiz yok. Bu işin davası milletin divanında görülecektir.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Man Adası belgeleri iddiasına ilişkin ‘Savcılığa gidin’ çağrılarına yanıt verdi.

Tezcan, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “İstifa etmesini bekliyoruz” diyerek, şöyle konuştu:

Bizim savcılıkta işimiz yok. Böyle boğuntuya getirerek herkesi susturma hesabı bu. Bu işin davası milletin divanında görülecektir. Millet bunun hesabını verecek. Gerçek olduğunu tek tek Genel Başkan ıslak imzalı dekontlarla gösterdi. Varsa cesaretiniz açacağız soruşturma önergesini tek tek bunları kalem kalem geldileri ile beraber hep beraber araştıracağız. Bakalım parmaklarınız yetebilecek mi? Parmaklarınız yetse de bu defa vicdanlarınız yetebilecek mi aklamaya? Sayın Erdoğan gereğini yaparım demişti, gereğini yapma zamanı. İstifa etmesini bekliyoruz. Bu dekontlardan sonra istifa etmesini bekliyoruz. Sahte diyorsa, kuralım komisyonu sahte mi değil mi bakalım. Millet de siz de biz de görelim. Belgenin sahteliğini iddia ediyorlarsa elde ediliş biçimi ile ilgili niye telaş ediyorlar.

Erdoğan’ın ‘belge çağrısı’

Bugünkü konuşmasında Man Adası belgeleri iddiasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı isimlerin çoğunun “ticaretle uğraşan, şirketler kuran iş adamları” olduğunu söylemişti.

Erdoğan, “Ticaretle uğraşan birisi yurt dışında da şirket alır satar, para havale eder, havale alır” diye konuşmuştu.

“Madem belge var savcılıkla milletle paylaş” sözleriyle Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan, iddia edildiği gibi yurt dışına giden tek kuruş para olmadığını söylemişti.


Erdoğan ‘detaylara inmeden’ yanıt verdi: Yalan, yurt dışına giden tek kuruş yok


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
14 gündür gözaltındaydı: ÖHP'li avukat İstekli serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Tarih, bir ferman korteji